Video placeholde
Party v hotelu teplického kmotra Petra Bendy: Jiří Paroubek
Party v hotelu teplického kmotra Petra Bendy: Jiří Paroubek
Party v hotelu teplického kmotra Petra Bendy: Jiří Paroubek
Party v hotelu teplického kmotra Petra Bendy: Jiří Paroubek
Party v hotelu teplického kmotra Petra Bendy: Jiří Šlégr
48
Fotogalerie

Ilegální covid párty: Na mejdanu kmotra ČSSD byli Hnilička, Paroubek či Šlégr. Večírek řeší policie

To, co se dělo ze soboty na neděli v hotelu teplického kmotra Petra Bendy (50), šlo snad proti všem protiepidemickým nařízením. Na tajném mejdanu nechyběl Bendův kamarád Jiří Paroubek (68), který Blesku potvrdil, že šlo o oslavu Bendových padesátin. Slavil tu i muž blízký premiérovi Andreji Babišovi (ANO) - vládní zmocněnec pro sport a gólman z Nagana Milan Hnilička (47). Celou věc nyní prověřuje policie.

Platí vůbec ještě nouzový stav? To si možná říkali lidé bydlící v blízkosti teplického hotelu Prince de Ligne. Tady se v sobotu konala merenda za účasti desítek hostů, mezi nimi expremiéra Paroubka nebo Jiřího Šlégra, naganského šampiona a v současnosti místopředsedy Rady ČT. Zrovna Paroubek se přitom považuje za veřejného bijce za dodržování vládních opatření. Lze to tak vnímat například z jeho komentáře, ve kterém plísnil nedávnou pražskou antirouškařskou demonstraci, na které vystoupil například Václav Klaus.

V hotelu Prince de Ligne teklo víno proudem, hodovalo se jak na zámku, o početnou družinu v prvním patře hotelu pečoval nejméně šestičlenný sbor číšníků. Návštěvníci se v družných společných debatách s rouškami nebo pohledem na hodinky vůbec moc nezatěžovali. „Lidé chodili ven na cigaretu nebo odcházeli, možná jediný člověk tam měl respirátor,“ hlásil reportér.

Jasným faulem je pak účast na party od vládního zmocněnce pro sport Milana Hniličky, kterého předtím na sněmech hnutí ANO opakovně prosazoval premiér Andrej Babiš (ANO) - až Hnilička usedl na klíčové židli pro sportovce.

Více se dočtete ZDE >>>