Nákladní loď Rio2 míří do Antverp. Sledujte živě její cestu do jednoho z největších přístavů Evropy

Tlačný remorkér Rio2, jehož plavbu můžete již třetím rokem sledovat v živém přenosu na internetové televizi Mall.tv, míří do Belgie. Nákladní loď zajišťuje běžně dopravu kovového šrotu, kusových nákladů mezi Děčínem a Hamburgem. Tentokrát ale nabízí v reálném čase příležitost kochat se krásnou krajinou a sledovat život posádky během plavby do Antverp.

Před Vánoci dostalo speciální zakázku: jedná se o převoz 16 beden strojírenského zařízení právě do jednoho z největších evropských přístavů na řece Šelda. Tam remorkér zajede jednou za pár let. Jeho kapitán Jaroslav Batista tentokrát na palubě není, dopřává si zaslouženou dovolenou v Česku a lodi velí střídající kapitán Mirek Zídka. Ten má rýnský patent, lodivodské zkoušky po Rýnu, které požaduje německá administrativa. 

Do přístavu v Antverpách by Rio2 mělo dorazit v úterý 19. ledna okolo 15. hodiny, kde ho tamní lodivod navede na místo vykládky. Takový je plán. Zda mu budou okolnosti a živly nakloněny můžete sledovat ve videu v úvodu článku!