TikTok

TikTok Zdroj: Pikist

Lízání záchodových prkýnek nebo namáčení šourku do sojovky aneb TikTok rodištěm bizáru

Nejrychleji rostoucí sociální síť na světě se už dnes může pochlubit stovkami milionů aktivních uživatelů. Navzdory nevědomosti lidí ze starších generací si však TikToková komunita žije vlastním životem. Vedle řady mladých celebrit ovšem generuje také vydatné množství bizarního obsahu.

TikTok je ze své podstaty ideální platformou ke vzniku takzvaného virálu. Na uživatele chrlí jedno krátké video za druhým, na zdi nenajdete žádné samostatné fotky ani statusy. Ovšem raketově stoupající popularita sítě zvyšuje množství obsahu, a je proto čím dal těžší se odlišit. I tento faktor pak může hrát roli ve vzniku někdy jen těžko pochopitelných výzev a trendů.

Olizování záchodových prkýnek

Jeden z nejbizarnějších trendů odstartovala Američanka Ava Louise. Jen krátce poté, co Světová zdravotnická organizace vyhlásila globální pandemii koronaviru, letěla instagramová modelka do Miami. A po cestě natočila video, které obletělo svět. Na krátkém záznamu Louise olízla záchodové prkýnko.

Objevte vzdálená zákoutí internetu spolu s Mikýřem >>>

„Prosím sdílejte to, aby lidé věděli, jak se v letadle chovat hygienicky,“ napsala provokativně do popisku k videu na svém twitterovém účtu. Stejný kousek na TikToku předvedl další influencer známý pod přezdívkou Larz, dočkal se však trochu jiného pokračování. Pár dní po zveřejnění záznamu měl být údajně hospitalizován kvůli covidu-19.

Jiný podobně výstřední trend se na TikToku objevil v důsledku mylné interpretace studie z roku 2013, v níž se vědci zjistili, že mužská varlata mají chuťové receptory. Ty se ovšem na rozdíl od chuťových pohárků nachází na různých místech po těle.

Zmatení pojmů tak vedlo ke vzniku hypotézy, že muži mohou cítit chuť šourkem. Uživatelka Regan chtěla tvrzení ověřit a tak výzvu vypustila do TikTokového světa. Podle výpovědi expertů pro web Insider sice touto cestou nelze nic cítit, to však nezabránilo jednomu z experimentátorů tvrdit opak. Prý totiž po aplikaci sojové omáčky cítil sůl.

Cent do zásuvky

Výjimečně se ale na TikToku objeví i výzvy, které se dají označit za opravdu nebezpečné. Jedna z nich na začátku loňského roku děsila hasiče. Šlo o takzvanou „penny challenge“, jejímž cílem bylo vytvořit jiskry pomocí nabíječky na telefon a běžného centu.

Při takových pokusech docházelo k výpadkům elektřiny, poškození elektrického obvodu a v některých případech začalo dokonce hořet. „Doporučujeme lidem nenapodobovat bezohledné kousky, které kolují sociálními sítěmi,“ uvedl pro The Sun hasič Michael Clusker. „Někdo se takhle jednou vážně zraní,“ pokračoval.

Pokud zrovna netrávíte čas nějakou takovou výzvou, můžete na TikToku narazit na spoustu nevídaných věcí. Kanadská středoškolačka Mollie O‘Brien se na síti podělila o průběh velice neobvyklého zážitku. Když se snažila zabavit svého malého bratrance, dala si do úst foukací harmoniku.

Jenže už se jí nepovedlo dostat ji ven a tak s problémem musela do nemocnice. „Pokaždé, když jsem panicky vydechla, udělalo to zvuk,“ komentovala pro BuzzFeed. Z palčivé situace ji následně pomocí speciálních nástrojů vysvobodil zubař.