TikTok

TikTok Zdroj: Profimedia

Český TikTok nabízí řadu bizarních profilů
Český TikTok nabízí řadu bizarních profilů
Český TikTok nabízí řadu bizarních profilů
Český TikTok nabízí řadu bizarních profilů
Český TikTok nabízí řadu bizarních profilů
5
Fotogalerie

Český TikTok: Ráj boomerů a divnolidí. Trendu propadl také Krajčo nebo Hřib

Čínská sociální síť je ve středu pozornosti. Nedávno se o ní přetahoval Donald Trump se svým čínským protějšek. TikTok prožívá zlaté časy, propadla mu nejenom generace zoomerů a mileniálů. Mnohem častěji sdílejí své výtvory lidé ve středním či důchodovém věku. To vytváří poměrně kvalitní bizár, do které můžeme přidat Richarda Krajča nebo Adama Kajumiho.

Titul „nejlepší český tiktoker“ neznamená záruku kvalitního obsahu. Uživatel Ondy Mikula nahrál přes dvanáct tisíc krátkých videí, jeho účet má okolo 9,5 milionu sledujících, což je na české poměry dost. Jeho příspěvky ale postrádají smysl, proslavil se především fingovanými nehodami. Jeden z nich spočíval v tom, že kráčel po chodníku a stoupl si na banán, po kterém ujel. Na závěr každého videa přidal zvolání: „Ty!“

Senioři objevují internet

Pokud ale zabředneme hlouběji do českého rybníčku, vyjedou na nás opravdové skvosty. Na sociální síti najdeme od všeho něco. Mezi nejstarší uživatele tuzemského TikToku patři účet s názvem Děda z lesa. Z hlediska sledujících nejde o žádného trendsettera, protože jich má okolo pěti tisíc. To je způsobeno malým počtem videí, jelikož Děda z lesa jich nahrál pouze šest. I tak si získal oblibu a na jeho příspěvcích je přes padesát tisíc přehrání. U třech dokonce atakoval hranici sto tisíc.

Objevte vzdálená zákoutí internetu spolu s Mikýřem >>>

V čem jeho videa spočívají? Princip je jednoduchý, věnuje se alkoholu a lidové moudrosti, často se se svými fanoušky loučí tím, že si s nimi virtuálně připil slivovicí. Že se nejedná o pouhý žert, potvrzuje i email, kam mají zájemci psát ohledně spolupráce. Mezi staršími lidmi se ale najdou ještě odvážnější jedinci.

Podobné množství lajků i sledujících si vysloužil uživatel Borek578, který mimo jiné natáčí i na YouTube. Videa postrádají smysl, zpravidla se jedná o nahrávání přední kamerou. „Chtěl jsem streamovat, ale nejde mi to,“ zazní v jednom z příspěvků přímé poselství. Na dalším videu, které posbíralo přes deset tisíc přehrání, postarší muž zpívá lidové písně. Nabízí se jediná otázka - PROČ?

Topení na peníze

Nezaostává ani něžnější pohlaví, účet s názvem Kristynecka Kristynka patří mezi velmi zajímavé profily. Uživatelka nahrává různá prapodivná a rádoby vtipná videa. Jedno z nich začíná tím, že má na svém topení vyskládané bankovky. „Já když zapnu topení, tak místo toho, aby nám bylo teplo, lezou nám z topení peníze.“ Hahaha. Ostatně to bývá rysem všech starších lidí na TikToku. Buď ukazují peníze a nebo nahrávají videa s hláškami z filmů. Velmi často je parafrázována Troškova trilogie Slunce, seno.

Trapasům se nevyhnula ani mladší generace. Na začátek musíme podotknout, že většina obsahu je prachsprostě okopírovaná ze zahraničí. To reprezentuje právě zmíněný Ondy Mikula či Adam Kajumi. Své místo mají také děti, které sotva udrží telefon, ty na TikTok nahrávají zbytečná videa, kde téměř nic neříkají nebo zkouší zpívat populární písně.

TikTok je sociální síť, na které se může objevit velmi dobrý obsah, ale ten bizarní ho jasně přehluší. Lidé, kteří pobuřují či jinak zaujmou, dostávají více prostoru.

Milada Horáková na TikToku

Zmínku si zaslouží i celebrity, které na TikTok přispívají. Absolutní českou jedničkou je Richard Krajčo, který nahrává videa s manželkou, dětmi i bratrem. Některé věci vykouzlí úsměv na tváři, jiné lze s klidným srdcem zařadit do sekce bizár. Například video doplněné o popisek, ve kterém stojí : „Kdybych se stal psem.“ Stojí za zhlédnutí!

Na druhé misce vah bychom našli pražského primátora Zdeňka Hřiba, který na svém profilu postuje zajímavá videa. Jedno z nich připomíná význam Milady Horákové. Někomu to může připadat zvláštní, na druhou stranu TikTok je nejoblíbenější platforma dnešní generace.

Co říci závěrem? TikTok je populární sociální síť, na které opravdu naleznete všechno možné. Od receptů až po talentované zpěváky. Například Zdeněk Hřib ukazuje, že je možné používat TikTok a neztratit svou tvář.