Michèle Mercier ve své nejznámější roli Angeliky

Michèle Mercier ve své nejznámější roli Angeliky Zdroj: Profimedia.cz

Vztahy Michèle Mercier se nesly ve znamení nepředvídatelných krachů
Michèle Mercier prožila prý i krátký románek se svým hvězdným kolegou Robertem Hosseinem
Michèle Mercier se svým druhým manželem Claudem Bourillotem, který utekl s jejími penězi
Michèle Mercier po krachu posledního vztahu v 80. letech žije sama ve Francii
Krásná Michèle Mercier přilákala svým zjevem i častým odhalováním k televizním obrazovkám i mužské diváky
26
Fotogalerie

Krásná Angelika měla ve skutečnosti obrovskou smůlu na muže: Alkoholik, zloděj, znásilnění a zrušené zásnuby

Herečka Michèle Mercier proslula zejména rolí krásné Angeliky v sérii francouzských filmů, které i více než padesát let od uvedení stále rozechvívají srdce dam dívek po celém světě. Ten opravdový milostný život nadané zrzky ovšem nebyl zdaleka romantický. Spíš naopak...

Michèle Mercier se objevila ve více než padesáti filmech, přesto si ji budou fanoušci pamatovat hlavně ze série pěti filmů o zchudlé šlechtičně Angelice a jejích dobrodružstvích ve Francii 17. století. Podobně jako Angelika si i Mercier prožila celou řadu milostných eskapád, ty její by ale romantické duše příliš nepotěšily.

Krása mladičké Francouzky učarovala začátkem 60. let André Smagghemu, pomocnému režisérovi, který pracoval například i na filmu Lawrenc z Arábie. Manželství ale skončilo fiaskem už po čtyřech letech - ze Smaggheho se vyklubal alkoholik, který kvůli své závislosti skončil nezřídka hospitalizovaný. Neměl navíc ani daleko k fyzickému násilí. Říká se, že k alkoholismu ho vedl raketový úspěch jeho manželky, který tvrdě konstrastoval s jeho vlastním nezdarem.

Během manželství se Shamgghem Michèle navíc při natáčení filmu dvakrát napadl její kolega herec Vittorio Gassman a pokusil se ji znásilnit. Podařilo se jí ale v obou případech ubránit.

Merciér ale volná dlouho nezůstala - dvořila se jí celá řada mužů, mezi nimi i automobilový závodník Claude Bourillot, za kterého se po dlouhém vztahu vdala. Ani v tomto případě ale idylka netrvala dlouho. Bourillot rozhazoval těžce nabyté peníze své manželky a neváhal si ani domů tahat milenky. Když Michèle podala žádost o rozvod, utekl i s jejími penězi. Rozvedli se po dvanácti letech manželství.

Když konečně našla toho pravého, jejich lásku překazila smrt. Adrien Jancou pro ni znamenal vše, po dvou letech ale zemřel krátce před svatbou na rakovinu. Svatbou neskončil ani její další důležitý vztah s italským princem Nicolou Bocompagni-Ludovisi. Svatbu jim překazili papežští rádcové, kteří odmítli požehnat svazku mezi dvakrát rozvedenou herečkou a potomkem Stolice svatého Petra. Pár spolu žil "v hříchu", Mercier ale brzy došlo, že princ miluje pouze Angeliku a ne ji samotnou, a tak i tento svazek zkrachoval. Od té doby žije dnes dvaaosmdesátiletá diva sama.