Už teď se můžeme těšit na další zvířátko, které nás bude budit ze sna....

Už teď se můžeme těšit na další zvířátko, které nás bude budit ze sna.... Zdroj: Profimedia/Blesk - Jarmila Hluchá

Káva s sebou pouze k objednání v autě.
Ad absurdum.
Slovenský kňourač Andy
Slovenský kňourač Andy
Vše stejně může být ještě úplně jinak, naznačuje autor koláže.
13
Fotogalerie

Vláda ruší systém PES a zavádí systém KOČKA. Když ani to nepomůže, přejdeme na MORČE, vysvětluje Babiš

Protiepidemický systém PES se neosvědčil, takže ho vláda v dohledné době vymění. Ačkoliv všechny ukazatele ze PSA ukazovali na úroveň čtyři, nedej bože rovnou pět, oficiálně byl index stále na trojce.

„Bylo to zmatečné. My jsme se podle PSA řídili,  dělali jsme, co bylo v našich silách, pan Havlíček od té doby, co byl PES zaveden ještě nespal a nakonec se ukázalo, že nás PES zklamal. Někdo tvrdí, že za současný chaotický stav může diletantství vlády, ale to je lež. Může za to PES.

Vzhledem k tomu, že nám PES míří do stupně pět, rozhodli jsme se ho zrušit a nahradit systémem KOČKA. Nový systém bude více přátelštější a podvolí se vůli lidu. Základem KOČKY bude hlasování na Facebooku, kdy si lidé sami odhlasují, co se má zavírat a  jestli vůbec. Nám tady díky našim rozhodnutím klesají preference a to je pro republiku špatná zpráva. Musíme odpovědnost přenést z vlády na lidi, abychom potom byli z obliga a za budoucí mrtvé a kolaps zdravotnictví mohli jako na viníky ukázat právě na občany,“ vysvětluje premiér Andrej Babiš, proč vláda chystá přechod na nový protiepidemický systém.

„Původní název systému kočka byl CAT, tedy centrální Andrejova tabulka, ale někteří členové vlády neumí příliš anglicky, tak aby nebyli zmateni, název jsme přeložili do češtiny,“ nechtěl Andrej Babiš přímo jmenovat, nicméně bylo cítit, že se název systému překládal hlavně kvůli ministryni financí. 

Protiepidemický systém KOČKA má čtyři stupně a na rozdíl od PSA neukazuje, co se bude ve kterém stupni zakazovat, ale kdo za ten stupeň může.

Tak například, pokud bude KOČKA v prvním, tedy nejlepším stupni,  tak podle složitých propočtů a algoritmů za to může Andrej Babiš. 

V případě, že bude KOČKA ve čtvrtém stupni, tedy v tom nejhorším, můžou za to podle propočtů nezodpovědní občané, majitelé hospod a lidé, kteří odmítají nosit roušky.

Jak již bylo řečeno, tak KOČKA neurčuje, co se má zavřít nebo otevřít ale jen kdo za daný stav může. To, co se zavře, si odhlasují lidé na Facebooku.

„Pokud ani KOČKA neuspěje, máme v záloze připravená další zvířata. Systémy můžeme měnit klidně každý týden až do konce příštího roku. To by bylo, abychom nenašli systém, který nám vrátí ztracené procenta ve volebních průzkumech. Zatímco se vláda připravuje na zavedení systému KOČKA, v záloze již vyčkává systém  MORČE, který má jenom jeden stupeň a to – Všechno je v pohodě.

Tam už věřím, že není důvod, aby nebyli lidé spokojení,“ věří Andrej Babiš, že všechno nakonec dobře dopadne a ANO se vrátí ve volebních průzkumech nad třicet procent. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že situace se opět zhoršuje a vládní protipandemická opatření jsou jeden velký zmatek. Stejně jako systém PES.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>