S maskou Velká huba bude premiér Babiš na Národní v bezpečí a zůstane sám sebou

S maskou Velká huba bude premiér Babiš na Národní v bezpečí a zůstane sám sebou Zdroj: Internet

Velká huba: Babišova šance, jak položit věnec na Národní, neplížit se nocí a zůstat sám sebou

Někdejší prominentní komunista a agent StB má před sebou nejtěžší den v roce. Musí vyřešit, jak 17. listopadu položit věnec na Národní třídě, uctít výročí pádu komunismu, ale zároveň se nenechat před kamerami vypískat nebo trefit vajíčkem. Aby se tentokrát nemusel plížit nocí, rozhodli jsme se mu poradit.

Vynechat oslavy 17. listopadu Andrej Babiš dost dobře nemůže. S méně chápavými voliči hraje (na rozdíl od prezidenta Miloše Zemana) ještě pořád hru na demokratického premiéra. Správně ale tuší, že lidé, kteří si budou na Národní třídě připomínat 31 let od surového zmlácení studentské demonstrace komunistickou policií, by jen těžko vítali potleskem někdejšího komunistického udavače. Třeba před dvěma lety to zkusil vyřešit tím, že se s věncem připlížil v noci. Ani tak ale ostudě neušel.

Letos proto doporučujeme postavit se nepřízni davu čelem. Premiér se nesmí bát! Na pietní místo by měl vyrazit hrdě kdykoliv přes den. Aby ale přece jen tolik nedráždil, doporučujeme pořídit si latexovou masku. Klidně může zvolit libovolnou obludu, těžko by hledal monstrum, jehož přítomnost by byla v den výročí pádu komunismu na Národní třídě nápadnější.

Ač v masce, nemusí ale premiér své pravé já zapřít úplně. Pokud si dá jen trochu práce, najde na e-shopech prodejců kostýmů a karnevalových doplňků například celohlavovou masku z  kvalitního latexu s názvem Velká huba. „Vytváří velmi realistickou podobu, má schopnost přilnout ke kůži a částečně kopírovat mimiku obličeje,“ píše o ní prodejce. Pro Andreje Babiše jako dělaná.

Možná by vzhledem ke své povaze sám premiér považoval za vhodnější obličejový doplněk masku Predátor. Mnozí nešťastníci, kteří se s ním potkali v byznysu či politice, by nejspíš souhlasili. Pokud ale Babiše v posledních týdnech sledujete a nejste zrovna jeho zarytý fanoušek, nemohlo vám ujít, že Predátor je momentálně nedostupný. Nabízela by se možná ještě maska ďábla, ale s těmi rohy a v nynější formě by mohl být premiér snadno zaměnitelný… Takže rozhodně Velká huba! S tou bude Babiš na Národní v bezpečí a zároveň zůstane sám sebou.