Slavnostní zahájení festivalu TADY VARY

Slavnostní zahájení festivalu TADY VARY Zdroj: Kviff

Prezident MFF KV Jiří Bartoška: „Uvidíme se až v červenci ve Varech.“ Podzimní festivalové Půlvary nebudou

 

Mimořádný 54 ½ Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, původně plánovaný na 18.- 21. listopadu 2020, se z pochopitelných důvodů, tedy kvůli nadále trvajícím vládním epidemiologickým opatřením, neuskuteční.

„Když jsme na začátku léta ohlásili mimořádný 54 ½ MFF Karlovy Vary, setkali jsme se s řadou nadšených ohlasů; lidé se do Varů těšili na nové filmy v netradičním čase. Mrzí nás, že ani tuto podzimní akci nemůžeme uspořádat. V současné době je však zdraví naprostou prioritou,“ oznamuje prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška a dodává: „Věřím, že vše úspěšně překonáme a budeme se moci společně setkat příští rok v červenci v Karlových Varech.“

 

Organizátoři věří, že se řádný 55. ročník MFF Karlovy Vary uskuteční od 2. do 10. července 2021 ve stejném rozsahu i kvalitě, na jaké jsme zvyklí.

I během koronavirové pandemie však udržují Vary, což není u všech mezinárodních festivalů běžné, přímý kontakt s domácím publikem a filmovými fanoušky. S velkým ohlasem se setkala speciální červencová přehlídka šestnácti filmů TADY VARY ve vašem kině, která měla slavnostní zahájení ve Velkém sále Themalu a kterou vidělo téměř 37 000 diváků.