Video placeholde
Obrázky ze hry Assassin's Creed Valhalla
Obrázky ze hry Assassin's Creed Valhalla
Obrázky ze hry Assassin's Creed Valhalla
Obrázky ze hry Assassin's Creed Valhalla
Obrázky ze hry Assassin's Creed Valhalla
24
Fotogalerie

Hra Assassin's Creed Valhalla potěší fanoušky seriálů Vikingové i Last Kingdom. Objeví se staří známí

Pokud patříte mezi fanoušky seriálů se severskou tematikou, pak má pro vás chystaná hra Assassin’s Creed Valhalla dobrou zprávu. Ve hře od studia Ubisoft se objeví staří známí – král Alfréd Veliký známý ze seriálu Last Kingdom či synové Ragnara Lothbroka ze série Vikingové.

Hra Assassin's Creed Valhalla vychází 10. listopadu a je další ze série popisující fiktivní smrtící bratrstvo a jejich zásluhy na utváření alternativní historie našeho světa. Tentokrát se v kůži vikingských dobyvatelů vydáme do Anglie 9. století. Na hráče čeká dobývání území a budování vlastní osady. Tvůrci slibují hodně realistický historický zážitek a prostředí vychází z reálných míst, na kterých se před tisícem let skutečně bojovalo. Nečekejte helmy s rohy a další vikingská klišé.

Kromě toho tvůrci nepřímo potěší i seriálové fanoušky. Na příznivce seriálu Vikingové čekají ve hře synové Ragnara Lothbroka. Tvůrci zatím potvrdili dvojici bratrů – Ivara a Ubbu. Druhý jmenovaný se objevil i v seriálu Last Kingdom, odkud bude další postava – král Alfréd Veliký. Dá se očekávat, že postav bude daleko víc. Seriály i hra se inspirují reálnými postavami z historie, a jelikož se vše odehrává kolem 9. století, určitě tam známých postav bude víc.

Ve hře Assassin's Creed Valhalla se zhostíte mužské či ženské verze válečníka jménem Eiwor. Hlasy mu propůjčila dvojice dánských herců – Cecilie Stenspil a Magnus Brunn, kterého můžete znát právě ze seriálu Last Kingdom, kde si zahrál Cnuta. I když se jedná o první videoherní angažmá pro oba herce, každý z nich načetl přes 11 tisíc replik, což Magnus Brunn glosoval, že je jako natočit seriál o deseti řadách a vy hrajete v každé scéně. Autoři hry doporučují vyzkoušet hru z pohledu muže i ženy, protože to pomůže pochopit komplexnost jejich hlavního hrdiny.

Tvůrci se nechali slyšet, že hodně zapracovali na tom, aby vás hra nenudila ani po 80 hodinách hraní a stále jste mohli narazit na nové questy a překvapivé příběhy. Hraní bude víceméně epizodické – ze své osady se budete vydávat na několikahodinová epizodická dobrodružství.