Zdroj: Čerstvě utrženo družstvo

4
Fotogalerie

Sezona rajčat z českého farmářského družstva ČERSTVĚ UTRŽENO s létem neskončila!

Sladká, krásně červená rajčata, která voní a chutnají přesně tak, jako byste si je sami před chvílí utrhli z keříku na zahrádce, díky farmářskému družstvu ČERSTVĚ UTRŽENO nezmizí z našich stolů ani na podzim či v zimě.  Rozhodně se tak nemusíte vzdávat oblíbených letních salátů a dalších pokrmů plných vitamínů a živin z lokální zeleniny.

Na snacky i do salátů

Hranáček, Strabena, Nelinka, Karkulka a Medunka. Odrůdy rajčat s logem ČERSTVĚ UTRŽENO pokrývají celý sortiment – od malých cherry rajčátek až po salátová rajčata. Každá z farem (Mutěnice, Velké Němčice, Kostelec na Hané a Smržice) se specializuje na konkrétní, jedinečnou odrůdu, pěstovanou poctivě, šetrně k přírodě i lidem a bez zbytečné chemie. „Na našich farmách pěstujeme zeleninu v kvalitě, kterou české obchody téměř nenabízejí. Máme tak pod kontrolou, co našim zákazníkům nabízíme: kvalitní a čerstvé potraviny, které chutnají tak, jak mají, protože je sbíráme v optimální fázi zralosti a nedozrávají  v autech a v ochranných atmosférách,”  říká Adam Havlíček, předseda představenstva.

Čerstvě utrženo družstvo

Z keříku rovnou na talíř

V ČERSTVĚ UTRŽENO je velký důraz kladen na nejvyšší hygienické standardy během celého procesu pěstování, včetně česání a balení rajčat. A to nejen nyní, v době přísných protiepidemických opatření. Bez nadsázky se tak dá říci, že mohou jít z keříku rovnou na talíř. Rajčata jsou sázená v kokosovém substrátu, pravidelně jsou monitorováni škůdci a používána přirozená biologická ochrana, jako jsou různé druhy dravého hmyzu, který škůdce požírá a stará se tak o křehkou rovnováhu ve skleníku. Díky striktním hygienickým zásadám je eliminována také možnost zanesení škůdců z vnějšího prostředí, třeba na oblečení. „Co se týče samotného balení, postupně minimalizujeme množství lidí zapojených do tohoto procesu a především maximum možného balíme přímo na farmách,“ potvrzuje Adam Havlíček.

Čerstvě utrženo družstvo

Nákupy online i v kamenných prodejnách

Rajčata jsou celoročním a nejrozšířenějším produktem farmářského družstva ČERSTVĚ UTRŽENO, které vzniklo s cílem vrátit kvalitní lokální zeleninu a ovoce do českých obchodů.  Produkty s logem ČERSTVĚ UTRŽENO najdete v sítích Makro, Globus, Kaufland, Tesco, Albert a v online obchodech Košík.cz a Rohlík.cz. První tři kamenné prodejny ČERSTVĚ UTRŽENO letos vznikly v Brně – v OC Šumavská Market, OC Kaštanová a OC Perla. A v září přibyl Krámek ČERSTVĚ UTRŽENO i v ZC Slavkov u Brna.  V každém z těchto čtyř míst dostávají prodejní prostor také další menší domácí i zahraniční producenti kvalitních potravin.

Čerstvě utrženo družstvo

www.cerstveutrzeno.cz

www.facebook.com/cerstveutrzeno

www.instagram.com/cerstveutrzno