Video placeholde

Přemluv bábu verze 2020. Jak by to vypadalo, kdyby Mádl s Issovou nabádali prarodiče, aby nevolili ANO

Před sněmovními volbami v roce 2010 vydala trojice – Martha Issová, Jiří Mádl a Petr Zelenka na YouTube video „Přemluv bábu“, ve kterém nabádali vrstevníky k tomu, aby přemluvili své rodiče a prarodiče k volení pravice. Po 10 letech jsme se na video podívali a zjistili, že když změníte pár slov, stále je aktuální. Jen teď dvojice herců nevybízí k nevolení levice, ale k nevolení Babišova hnutí ANO.

Oba herci od té doby už nic podobně aktivistického nenatočili, objevili se nicméně na demonstracích spolku Milionu chvilek proti krokům vlády Andreje Babiše. V redakci jsme si proto řekli, že když jejich staré video „updatujeme“, zlobit se jistě nebudou. Vyrobili jsme proto pro vás verzi Přemluv bábu 2020, ve které zjistíte, co máte se svými rodiči a prarodiči před volbami udělat.

V roce 2010 pravice volby fakticky vyhrála a utvořila vládu. Vznikly ale Věci veřejné, které nám daly ministry Radka Johna (vnitro), Karolínu Peake (obrana na 8 dní) a hlavně Víta Bártu (doprava). Pamatujete? Tehdy se nám zdálo, že politici nemohou sklouznout hlouběji, a střet zájmů takového Víta Bárty byl pro nás zkrátka neuvěřitelný. Pak ale přišel rok 2011, který stvořil Andreje Babiše coby politika, a všechno se proti tomu zdálo být naprosto malicherné.

O 10 let později tu máme volby další – tentokrát do zastupitelstev krajů a třetiny Senátu. My jako časopis Reflex vám rozhodně nechceme říkat, koho máte volit. Jen bychom vám rádi řekli, koho nevolit. A tím je hnutí ANO Andreje Babiše, které nejen že nezvládá pandemii koronaviru neustálými zásahy do práce epidemiologů, ještě navíc nestydatě lže na předvolebních plakátech. Podívejte se na video v úvodu článku a dnes i zítra u voleb šťastnou ruku!