Ministr dopravy, průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) během rozhovoru pro Blesk Zprávy (11.9.2020)

Ministr dopravy, průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) během rozhovoru pro Blesk Zprávy (11.9.2020) Zdroj: Blesk:Martin Přibyl CNC

Ministr dopravy Karel Havlíček (ANO) ve Strakově akademii. (20.7.2020ú
Premiér Andrej Babiš (ANO) a vicepremiér Karel Havlíček (za ANO) na návštěvě Liberce (21.8.2020)
Premium Breakfast s ministrem Karlem Havlíčkem: ČESKÝ PRŮMYSL POD TLAKEM
Ministr Karel Havlíček na stavbě
Ministr dopravy Karel Havlíček na prohlídce prací při rekonstrukci dálnice D1
8
Fotogalerie

Zvládnu spát jen hodinu denně, řekl si Havlíček o post ministra zdravotnictví. Stal by se tak šéfem 3 resortů

Náhlá rezignace ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, který na ministerstvu již nebyl šťastný, a proto se raději soustředí na zpěv a svůj účes, vlila nečekaně krev do žil ministrovi průmyslu a obchodu a ministru dopravy Karlu Havlíčkovi, který je přesvědčen, že další resort zvládne levou zadní.

„Já teď spím nějakých pět hodin denně, a to jenom proto, že mi to nařídil lékař. V mých silách je spát třeba jenom jednu hodinu. To mi bohatě stačí. Když spíte jenom jednu hodinu, víc se toho stihne.  Tak trochu jsem tušil, že se na ministerstvu zdravotnictví uvolní post ministra, proto jsem cvičně poslední týden spal každý den maximálně dvě hodiny a jsem naprosto v pohodě,“ tvrdil ministr Havlíček na tiskové konferenci s kanylou zavedenou do žíly, přičemž během svého monologu upadl sedmkrát do mikrospánku a nakonec omdlel.

Když mu jeho náměstek vpravil pohotově injekčně připravený adrenalin do srdce, pan ministr opět vstal a pokračoval.

„Já se rozhodně nezaleknu žádné výzvy. Všechny své rezorty zvládám, jako když bičem mrská. Přes léto jsem pravda trochu polevil. Spal jsem zbytečně moc hodin a výsledkem bylo několik vlakových neštěstí. Od té doby si dávám pozor a spím, jenom když omdlím vyčerpáním. V oblasti spánku mám tak v současné době veliké rezervy, které bych právě jako ministr zdravotnictví s přehledem zvládl nepřekonat. S touto skutečností jsem dnes seznámil i pana premiéra, který mi potvrdil, že se nad tím zamyslí,“ poté byl ministr Havlíček převezen do nemocnice na pozorování, neboť začal mít halucinace a vykřikoval, že v rohu místnosti stojí slon s plamenometem. Přítomní novináři se tak nedozvěděli, zda je avizovaná jedna hodina spánku denně opravdu stropem, anebo pan ministr může zajít ještě dál a onu hodinu si šetří na případné další, již čtvrté ministerstvo. Stal by se tak ministrem čtyř resortů, který nespí nikdy.

Zatímco ministra Havlíčka v nemocnici pozoruje tým lékařů, kteří se jej snaží násilím uspat alespoň na půl hodiny, aby přežil den, objevují se další případní adepti na nově uvolněný post ministra zdravotnictví.

Vicemistr Evropy z dubnového mistrovství ve zplošťování Roman Prymula se nechal slyšet, že pokud mu bude post ministra zdravotnictví nabídnut, určitě jej přijme.

Podle pozorovatelů jsou však ve hře i další. Černým koněm aspirantů na post ministra zdravotnictví může být i Janek Ledecký, který nedávno na Facebooku sdílel video, kde uklidňoval národ, přičemž ukázal na kameru několik grafů vývoje epidemie v čase a vyhodnotil situaci jako poměrně stabilní, a proto není třeba se něčeho bát.

Zdali bude osloven i Vlastík Plamínek, popřípadě Jaroslav Dušek, se nám doposud zjistit nepovedlo, ale v současné době je to více než pravděpodobné. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale zůstává, že Vojtěchova rezignace nic neřeší, protože problémem zůstává Andrej Babiš. 

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>