Anthony Hopkins obsadí hlavní roli ve filmu o Nicholasi Wintonovi

Anthony Hopkins obsadí hlavní roli ve filmu o Nicholasi Wintonovi Zdroj: Profimedia/ČTK

Anthony Hopkins a jeho kocourek Niblo
Sir Anthony Hopkins
Anthony Hopkins v koronavirové karanténě maluje
Anthony Hopkins, slavný Hannibal Lecter, slaví osmdesátiny.
Anthony Hopkins ve filmu Dva papežové
19
Fotogalerie

Anthony Hopkins obsadí hlavní roli ve filmu o Nicholasi Wintonovi

Americký herec Anthony Hopkins obsadí hlavní roli ve filmu o zachránci židovských dětí Nicholasi Wintonovi. Uvádí to portál Deadline Hollywood. Mladého Wintona si ve snímku One Life (Jeden život) zahraje britský herec Johnny Flynn.

Biografický film v koprodukci BBC se zaměří na záchranu židovských dětí, kterou Winton zorganizoval v letech 1938 a 1939 v tehdejším Československu. Díky jeho nasazení se podařilo dopravit z Prahy do Británie přes 600 dětí.

"Ačkoliv Nicholas nikdy nežádal, aby jeho altruistickému gestu byla věnována jakákoliv pozornost, jeho příběh a příběh těch, které zachránil, si ztvárnění zaslouží," uvedli producenti Ian Cannig a Emile Sherman.

Scénář k filmu napsali Lucinda Coxonová, autorka scénáře filmu Dánská dívka, a Nick Drake, jenž napsal scénář k snímku Romulus, můj otec.

Režie filmu se má ujmout irská režisérka Aisling Walshová, která natočila biografický film Maudie a další celovečerní a televizní snímky. Produkci snímku má na starosti americká společnost See-Saw ve spolupráci s BBC Films. Datum začátku natáčení filmu, místo ani rozpočet producenti nezveřejnili.