Narozeninové pivo od Evropy 2

Narozeninové pivo od Evropy 2 Zdroj: Evropa 2

Narozeninové pivo od Evropy 2
Narozeninové pivo od Evropy 2
Narozeninové pivo od Evropy 2
Narozeninové pivo od Evropy 2
Narozeninové pivo od Evropy 2
5
Fotogalerie

Hudební pivo E-dvojka je dárek pro posluchače k 30. narozeninám Evropy 2

Hudební rádio Evropa 2 slaví 30 let a Plzeňský Prazdroj uvařil na oslavu speciální várku piva. Nápad uvařit narozeninové pivo jako dárek pro posluchače vznikl v Ranní show. Název a typ piva vybrali sami posluchači Evropy 2. Všichni milovníci piva mohou E-dvojku ochutnat v rámci zářijové Volby sládků ve více než 1 300 hospodách po celé ČR. Základ tohoto „hudebního“ piva tvoří slady s názvy Jazz a Harmonie.

„Nápad uvařit narozeninové pivo Evropy 2 vznikl naprosto spontánně. Naši moderátoři Ranní show Leoš Mareš a Patrik Hezucký přemýšleli nad dárkem pro naše posluchače k 30. narozeninám Evropy 2. Z čeho by tak mohli mít největší radost. A napadlo je, že posluchače nejvíce potěšíme právě pivem. Jsme rádi, že se náš nápad Plzeňskému Prazdroji líbil a se speciální várkou piva nám vyšel vstříc,“ prozradila Martina Říhová, výkonná ředitelka společnosti Active Radio. Přímo z vysílání zavolali emeritnímu sládkovi Plzeňského Prazdroje Václavu Berkovi s dotazem, zda by bylo možné jejich plán realizovat. Ten na nápad kývl a zorganizoval speciální vaření piva v rámci Volby sládků.

Pro chuť i název piva hlasovali posluchači Evropy 2 v průběhu léta. Zvítězil světlý nefiltrovaný ležák 12°, který vyniká svou intenzivní vůní s výraznými chmelovými tóny a je chmelený za studena. Ze zaslaných návrhů pak porota Evropy 2 vybrala název piva „E-dvojka“.

Na vaření E-dvojky se jela podívat i moderátorská dvojice Ondra Urban a Petr Říbal. A co je nejvíce zaujalo? Na to nám odpověděl Ondra Urban: „S Petrem jsme byli v pivovaru při vaření našeho piva a pan sládek nám prozradil, že základ tvoří slady s hudebními názvy Jazz a Harmonie. Je tedy jasný, že po naší E-dvojce budou lidi zpívat". 

Slavnostní naražení sudu proběhlo 1. září v hospodě Pilsnerka Národní za přítomnosti moderátorů Evropy 2 Ondry Urbana a Petra Říbala a Daniela Urbana, sládka Prazdroje. „Byla to pro nás čest zúčastnit se celé cesty narozeninového piva Evropy 2. Začali jsme v podstatě u česání chmele, přes kvašení, vaření, kdy jsme byli prodlouženou rukou našich posluchačů a přidávali do varny chmel. Hlavně doufám, že ze stáčení budeme mít požitek všichni a že všem bude "naše vaše" pivo chutnat. Je to výjimečné pivo - hudební, první svého druhu,“ doplňuje Petr Říbal.

Tak na zdraví a vše nejlepší k narozeninám, Evropo 2!