Ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a hlavní hygienička ČR Jarmila Rážová - ilustrační snímek

Ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a hlavní hygienička ČR Jarmila Rážová - ilustrační snímek Zdroj: ČTK/Vondrouš Roman

Tisková konference po Bezpečnostní radě státu v Ostravě 20.7.
Ministr životního prostředí Richard Brabec (za ANO) a ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) na schůzi sněmovny (8.7.2020)
Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO)
Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch na tiskové konferenci k opatřením proti šíření koronaviru
Tisková konference k dalšímu uvolňování v Česku: Hlavní hygienička ČR Jarmila Rážová, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) a epidemiolog Rastislav Maďar. (18.6.2020)
9
Fotogalerie

Bohumil Pečinka: Všichni se sejdeme v jedné karanténě

Kdyby měl člověk brát vážně média, musel by nabýt dojmu, že se na nás řítí něco strašného. Většina z nich neinformuje o respirační nemoci covid-19, ale o Božím trestu. Hlavní metodou práce se stala hysterie a konformita. Všechny nás to mentálně popostrkuje do nového nouzového stavu.

Už šestý měsíc létají ve veřejném prostoru lékařské pojmy, jimiž nás média straší jako v hororu maskami upírů. Přitom realisticky založení lékaři neustále opakují, že čím více testujeme, tím větší počet máme pozitivních testů. Pozitivita sama o sobě ovšem není nemocí, protože tělo koexistuje s desítkami virů a bakterií. Nemoc se ohlašuje až s příznaky. Ani to není věc srovnatelná s morovou ranou a drtivá většina lidí si s ní dokáže poradit. Rizikovou se stává infekce ve fázi hospitalizace a během následné kyslíkové terapie. Jaká byla nedávná čísla?

Smejkalova doktrína

Ještě koncem minulého týdne bylo v desetimiliónovém Česku pouze 177 hospitalizovaných z celkového počtu 7200 pozitivních na covid-19. To jsou čísla hluboko pod úrovní jiných onemocnění. Jediný rozdíl je v tom, že tato nemoc získala svou vážnost díky politickému a mediálnímu zaostření a od té doby se jí klaníme.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!