Trenér Miloš Říha

Trenér Miloš Říha Zdroj: Michal Beránek (Sport)

Trenér Miloš Říha
Trenér Miloš Říha
Trenér Miloš Říha
Trenér Miloš Říha
Trenér Miloš Říha
6
Fotogalerie

Bouřlivák ze střídačky. Zemřel trenér hokejové reprezentace Miloš Říha

Zlé zprávy, které kolovaly o zdravotním stavu bývalého reprezentačního trenéra Miloše Říhy (†61), se bohužel potvrdily. V nemocnici zemřel. Poslední dny bojoval o život po převozu ze Slovenska v IKEMu, a jeho bitva skončila. „Je to pro nás všechny nepopsatelný šok, že nám odešel tak velký a skvělý člověk a obrovský srdcař,“ pronesl smutný syn Miloš.

Rodina se ke zdravotnímu stavu Miloše Říhy v posledních týdnech nevyjadřovala. „Poslední měsíc byl velký boj, děkuji celé rodině a všem blízkým, kteří byli při nás a snažili se ze všech sil. A tátovi bych chtěl za všechno, co dělal vždy pro ostatní, od srdce poděkovat,“ řekl Miloš Říha mladší.

Jeho otec skončil v roli reprezentačního trenéra po poslední sezoně. Podle smlouvy měl trénovat ještě na mistrovství světa ve Švýcarsku, které se ale kvůli pandemii nekonalo. V létě ho začaly trápit zdravotní problémy, kterým nakonec podlehl. „Chci požádat celé hokejové hnutí, fanoušky a kamarády, aby uctili tátovu památku a vzpomínali na něj jen v tom nejlepším,“ dodal syn Miloš.

Říha spojil velkou část své trenérské kariéry s Pardubicemi, největší úspěchy slavil jako trenér Slovanu Bratislava, se kterým získal dva slovenské tituly. Bratislavský klub posléze vedl i v KHL. V zahraničí byl také trenérem Spartaku Moskva, Atlantu a Chimiku Mytišči, Avangardu Omsk a SKA Petrohrad. Jako hráč byl československým šampionem v dresu Vítkovic.

Více o Miloši Říhovi se dočtete na webu isport.cz >>>