Tattoo polepšovna: Michael Kratochvíl

Tattoo polepšovna: Michael Kratochvíl Zdroj: Mall.tv

Jak se zbavit vytetovaného jména ex nebo zakrýt jizvu? I slavný fotograf Kratochvíl byl v Tattoo Polepšovně

Nový videoformát internetové televize  Mall.tv s extravagantní moderátorkou Mirkou Tattoo Polepšovna provádí diváky nejen po jednotlivých stylech tetování, ale ukazuje i, jak se zbavit nepovedených kérek – vytetovaných jmen ex, rozplizlých tetování nebo i letité jizvy.

Když fotograf Michael Kratochvíl zvedne aparát, aby pořídil snímek, vyhrne se mu rukáv a odhalí starou vybledlou a zjizvenou kérku. „Vím, vypadá to jako tetování z kriminálu,“ směje se Michael a stahuje rukáv zpátky, „ale tuhle jsem si přinesl z vojny.“

Jako mladý voják si nechal kdesi v hospodě do předloktí vyřezat žiletkou kříž a obarvit ho inkoustem. Podivné tetování mu ale radost nedělalo a tak se rozhodl, že se ho stůj co stůj zbaví. Jeden z vojenských zdravotníků mu poradil, že by mohl obrázek vyleptat hypermanganem. Skončilo neslavně – vypálenou dírou v ruce a jizvou. Tetování samozřejmě nezmizelo, jen se ještě víc rozplizlo.

Celý díl tattoo polepšovny s Michaelem Kratochvílem

 

Když se Michalelovi narodily dcery, napadlo ho nevzhlednou jizvu překrýt vytetovanými dětskými obrázky. Tentokrát ale už žádné improvizované pokusy, ale pěkně ve studiu. Motiv byl jasný. „Správnej chlap má mít vytetovanou mořskou pannu,“ směje se Michael. Proto si je nechal od dcer nakreslit.

„Dětské kresby jsou pro předělávku výborný motiv,“ pochvaluje si tatér Lukáš „Netopeyr“ Ježek z pražského tetovacího studia Hell, který si vzal Michaela do parády. „Nedokonalé“ linky dobře sednou na porušenou kůži. Obrázky od dětí velmi osobní motiv, který snad  nikdy neomrzí. A jen se sami podívejte, na tu radost, když děti uvidí, jak jejich kresby hrdě zdobí rodiče.


Jak na přetetování jizvy

Zakrýt nevzhlednou jizvu tetováním je sice možné, ale ne vždycky. V první řadě musejí jizvu vidět zkušený tatér nebo tatérka, kteří vědí, jak se kůže a inkoust chovají. Ti rozhodnou, zda je místo pro předělávku vhodné.

Jizva musí být zahojená a minimálně rok stará. U větších jizev je třeba počkat ještě déle. Čím starší jizva, tím lepší. Jde o to, aby až se začne tetovat, byla tkáň už usazená a nepracovala. Před tetováním je potřeba jizvu několik týdnů hodně mazat a masírovat, aby byla co nejměkčí. A samozřejmě musíme počítat s tím, že tetování do jizvy může více bolet.

Jak na předělávku Michaela Kratochvíla reagovaly jeho dcery, sledujte v nejnovějším díle Tattoo Polepšovny.