Video placeholde

Unikátní videa, která vám ušetří námahu či čekání ve frontě. Podívejte se na 360° videa ze Sněžky

Zdatným jedincům trvá výšlap na Sněžku něco přes dvě hodinky, těm pomalejším pak tři až čtyři. Zhruba stejně dlouho můžete čekat ve frontě na lanovku. Rozhodnutí je tedy na vás, i když první možností uděláte něco pro své zdraví a skutečně horu „zažijete“. Pokud se vám ale teď v létě nechce pouštět ani do jedné z možností, natočili jsme pro vás trojici unikátních 360° videí. Téměř na vlastní kůži tak můžete zažít, jak to vypadá na vrcholu Sněžky, na vyhlídce do Obřího dolu či u Slezského domu v době turistické špičky. Podívejte se! Klikněte na příšlušné video a rozhlížejte se pomocí myši.

Výlet na Sněžku v letních měsících rozhodně nemůžeme doporučit. Pokud se k tomu přesto rozhodnete, pak vám kombinace léta, slunného dne a třeba prodlouženého víkendu zaručí, že jediné, co na Sněžce uvidíte, budou záda ostatních turistů. Pokud nám nevěříte, podívejte se na záběry, které vznikly kolem oběda za slunného srpnového dne.

Pohled z hraničního kamene na vrcholu Sněžky

Video placeholde
360° pohled na Sněžky z hraničního kamene • Martin Bartkovský

Unikátní pohled na hemžení na samotném vrcholu naší nejvyšší hory. Můžete si prohlédnout kolemjdoucí turisty, samotný hraniční kámen, polskou observatoř a kapli sv. Vavřince. 

Pohled ze Sněžky do Obřího dolu

Video placeholde
360° pohled ze Sněžky do Obřího dolu • Martin Bartkovský

Nejkrásnější výhled, jaký je nahoře k vidění. Kromě majestátného obřího dolu máte jako na dlani i Luční horu, ve skutečnosti nejvyšší vrchol Česka. Jako bonus můžete v kostkované košili zahlédnout i autora tohoto článku a videí.

Pohled na Sněžku od Slezského domu

Video placeholde
360° pohled na Sněžku od Slezského domu • Martin Bartkovský

Místo, kde se potkávají čeští a polští výletníci. Většina turistických tras na Sněžku vede tudy a kousek odsud ústí i polská lanovka, která je schopna sem vyvézt až 1000 lidí denně. Pivo si tu dáte za 80 korun, klobásu za 140. Pokud vám nevadí davy, je odsud i hezký výhled na samotnou horu.

O dění na Sněžce, které zahrnuje tisíce turistů, instalaci ochranných sítí i debatu o zavedení vstupného do národního parku, přinášíme velkou reportáž v Reflexu č. 34, který je v prodeji od čtvrtka 20. srpna v trafikách a na webu ikiosek.cz.

Reflex 34/2020Reflex 34/2020|Archív