Video placeholde

Líbezný zvuk harfy přivábil z lesa zvědavou srnku. Video zachycuje scénu jako z filmu od Disneyho

Neobyčejný kontakt s přírodou se nedávno poštěstil kanadské harfistce Naomi. Její chvilka hudební poezie se během okamžiku proměnila na něco, co připomíná scénu z animovaného filmu Disney o zvířatech. Něžné brnkání na struny totiž přivábilo z lesa zvědavou srnku.

Minutové video zachycuje, jak se divoké zvíře vynoří ze stromů a nastraží uši, než tiše vykročí k hudebnici. Melodie písně Sound of Silence od dvojice Simon & Garfunkel v podání harfistky nejspíš srnce nezněla nijak nepříjemně, neboť se zvědavě, ale také opatrně vydává směrem k hudbě, chvilku poslouchá, pak se ale zalekne a uskočí do křoví, které zašustí a harfistku vyruší.

Naomi, která žije v Kanadě, říká, že srnku zahlédla ještě před tím, než začala brnkat. Když pak ale zaslechla zvuky blízko u sebe, polekala se, protože se obávala, že by na ni srnka mohla zaútočit.

„Viděla jsem ji za sebou, než jsem začala hrát, ale při zvuku toho skoku mě napadlo, že se na mě chystá zaútočit! Jsem lekavá... Znám tu oblast, kde jsme natáčeli, docela dobře a vím, že jeleni a srnky tam často chodí při západu slunce.“

Naomi se na harfu začala učit v prosinci většinou sama sledováním videí na YouTube. Připouští, že pobyt doma během koronaviru jí pomohl cvičit a že nyní cvičí mezi pěti minutami a dvěma hodinami denně.