Shia LaBeouf si kvůli roli nechal potetovat celé tělo

Shia LaBeouf si kvůli roli nechal potetovat celé tělo Zdroj: Profimedia.cz

Prořídlá kštice, obrovské kouty a polštářek místo pupku. Shiu by v nové roli poznala jen málokterá fanynka.
Shia v Praze
Shia LaBeouf
Shia LaBeouf
Shia LaBeouf
10
Fotogalerie

Hvězda Transformers si kvůli roli potetovala celý trup. Ztvárňuje vymahače dluhů

Hladovky, záměrné přejídání, sociální distanc. Hollywoodští herci v rámci přípravy na roli podstoupili již mnohé extrémní způsoby jak fyzické, tak mentální transformace. Shia LaBeouf, kterého proslavila především série Transformers, však sáhl po skutečně nezapomenutelné metodě. Kvůli roli v chystaném kriminálním dramatu The Tax Collector si nechal celý trup natrvalo potetovat.

Měl na výběr. Mohl jednoduše požádat maskéry, aby z jeho těla vytvořili plátno nebarevných obrazů. Místo toho se ale 34letá hvězda rozhodla pro autentičtější možnost. Pravost tetování na začátku roku v rozhovoru pro web slashfilm.com potvrdil David Ayer, režisér snímku s premiérou naplánovanou na 7. srpna.

„Je to jeden z nejlepších a nejodhodlanějších herců, se kterými jsem pracoval,“ uvedl. „Nechal si potetovat celý trup, nikoho takového jsem nikdy nepotkal,“ pokračoval. Ayer přitom v průběhu své kariéry spolupracoval se světoznámými jmény, jako jsou Keanu Reeves, Brad Pitt nebo Christian Bale.

Kalifornskou popkulturní scénou se nesly zvěsti o nových tetováních amerického herce už loni. Tehdy paparazzi LaBeoufa zachytili ve chvíli, kdy nadzvednutím trika odhalil část uměleckého výtvoru s výrazným nápisem Creeper na spodní části trupu.

Jak později vyšlo na povrch, nápis představuje patrně přezdívku nejlepšího přítele a zároveň pravou ruku hlavního protagonisty Davida. Společně se mají starat o vymáhání dluhů od lidí, kteří se zapletli s místními gangy a zejména pánem podsvětí Los Angeles známým jako Wizard.

Dominantou tetování je Madona na hrudi chovající malého klauna. Dílo dále doprovází ruce Mickeyho Mouse, které na sebe vzájemně ukazují. Ve výsledku LaBeoufovi na trupu nezbývá mnoho prázdných míst.

Oddání se roli

Oddanost řemeslu LaBeouf potvrdil již dříve. Stejný režisér herce obsadil i do filmu Železná srdce zasazeného do druhé světové války. Uvěřitelné masky a kostýmy údajně pomáhají vžít se do role. V tomhle případě šlo o postavu nábožného tankisty Boyda Swana, kvůli němuž si herec nechal vytrhnout zub a sám si pořezal tvář.

LaBeouf podle slov kolegy Logana Lermana pro GQ nebyl spokojený s falešnými jizvami. „Řekl mi: Chceš vidět něco vtipného? Tak se dívej. Vytáhl nůž a pořezal si obličej,“ líčil zážitky z natáčení.