Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch Zdroj: Blesk: Martin Přibyl

Je nutné zhloupnout chytrou karanténu. Je příliš chytrá a lidé ji nechápou, míní ministr Vojtěch

S poměrně nepříjemným faktem se v posledních dnech potýká ministerstvo zdravotnictví. Jejich vypiplaná a ve všech ohledech nadpozemská až báječná chytrá karanténa se ukazuje jako až příliš chytrá. Lidé ji nechápou.

„Ano, je to celkem problém. Začínáme zjišťovat, že jsme chytrou karanténu, co se týče její chytrosti, předimenzovali. Většina lidí ji nechápe, je na ně příliš chytrá. Problém nejsou jen běžní občané, ale hlavně místní zastupitelé a hygienici, kteří s chytrou karanténou musí pracovat a přichází s ní do styku každý den.

V současnosti proto připravujeme proces na zhloupnutí chytré karantény, kdy bude chytré karanténě několikrát denně promítána Ordinace v růžové zahradě a rovněž ji přihlásíme do SPD,“ představil ministr Adam Vojtěch svou vizi zhloupnutí chytré karantény na takovou úroveň, aby ji pochopil úplně každý.

To, že je chytrá karanténa na většinu obyvatel až příliš chytrá, potvrzují nejen odborníci, ale i náhodní svědci, kteří s chytrou karanténou přišli do styku.

„Já myslel, že ta chytrá karanténa bude férová, že bude jako jedna z nás, ale ono ne. Ten soubor všech funkcí nepobírám. Stáhnout si aplikaci zvládnu, ale to všechno kolem, to je na mě moc. Nějaké trasování, vzpomínková mapa, kdo má tohle všechno pochopit? Já jsem vyučený posunovač. Tyhlety high-tech věci jsme na učňáku nebrali. Tohle nám obyčejným lidem neprospěje. Co jsem se bavil s klukama u piva, tak oni taky tu chytrou karanténu nechápou. Být po mým, tak tu chytrou karanténu zruší a zavedou tu normální, obyčejnou a poctivou karanténu,“ míní Bohuslav Bláha, který žije v Karviné.

Pan Bláha není sám, kdo chytrou karanténu nechápe. Mnozí další obyvatelé Karviné a okolí, kteří s chytrou karanténou přichází do styku, si stěžují, že je karanténa na ně až příliš chytrá.

„Chytrá karanténa mi dala mat hned v pátém kole,“ postěžoval si Evžen Soukal, amatérský šachista, který poukázal na skutečnost, že je chytrá karanténa příliš chytrá i pro běžně chytré lidi. 

Z některých zdrojů blízkých ministerstvu zdravotnictví unikají informace, že chytrá karanténa je příliš chytrá i na samotného ministra zdravotnictví. Objevují se názory, že chytrá karanténa chápe sama sebe a že může být pro člověka nebezpečná.

„Co se stane, až si chytrá karanténa uvědomí, že ke své existenci nepotřebuje člověka? Co ji potom zabrání zničit celé lidstvo?“ pokládá si otázku Tomáš Poddaný, provozovatel konspiračního webu www.dostanounasvsechny.cz.

Jestli chytrá karanténa pošle do minulosti urostlého Rakušana, aby zabil Sarah Connerovou, a tím zničil lidstvo, anebo zafunguje přihláška do SPD a chytrá karanténa zhloupne, to ukáže až čas. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je anarchistický experiment s městem bez policie.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>