Připadáte si jako zkamenělí?

Připadáte si jako zkamenělí? Zdroj: Petra Röslerová

Jaroslava Jermanová-Pokorná
Trůnění s primátorem Hřibem
Hradní kancléř Vratislav Mynář aneb učení Zem-an buddhismu
Dovolená v řepce
Jan Hamáček sám sobě kadeřníkem
32
Fotogalerie

Zíráte na současné dění jako zkamenělí? Zkuste náš test, zda nejste sochy!

Doba je složitá, a pokud neplujete s proudem, možná vás do toho proudu hodí, mnoho soch historických velikánů shozených do vody by o tom mohlo vyprávět (otázka je kde, na Facebooku by jim hned účet smazali).

Zda jste zkamenělí konzervativci hodni svržení nebo máte obě ruce progresivisticko-levé vám napoví dnešní praktický test. Nechceme samozřejmě nijak naznačovat, ale pro případ, že byste na nějakou otázku odpověděli A), piště si odpovědi na papír, ten pak okamžitě spalte a tvařte se normálně.

1. Za současnou krizi západních hodnot a ekonomického propadu může:

a) neschopní populističtí politici, nekoncepční politika, přebujelá byrokracie a korupce, nesmyslné buzerování podnikatelů, vysoké daně, divoká proimigrační politika a neschopnost trestat kriminálníky, upadající školství,… už dost, pro slzy nevidím!

b) Putin

2. Svou vinu za to, že jste bílé rasy se snažíte odčinit:

a) Promiňte, nerozumím otázce

b) Spravedlivě nenávidím sebe i všechny ostatní bělochy, ale ostatní přece jenom víc než sebe.

3. Kdy jste naposledy pracovali? 

a) Na různých brigádách pracuji zhruba od svých 15 let, dnes už mám stálé zaměstnání / dnes studuji a částečně pracuji

b) Promiňte, nerozumím otázce

4. Jak se díváte na spravedlivé rabování soukromých obchodů?

a) Jako na rabování soukromých obchodů

b) Fetišizace majetku je odporná věc a jsem pyšný/pyšná, že se ničením cizích věcí můžu na defetišizaci podílet. Na poslední demošce mi ale rozbili iphone a vyjebaná kapitalistická pojišťovna to furt ještě řěší, se snad poseru, pěkně to v Reflexu rozmázněte.

Ať už vám přátelé a nepřátelé vyšel test jakkoliv, hlavně, ať to vyrovnávání se s minulostí a šmahem i budoucností ve zdraví přežijeme. Mějte se rádi, ať jste žlutí, černí, mourovatí. A zachovejte si nadhled humor, to je vždycky trefa do čern.. do bílého! 


Petra Röslerová, toho času na mateřské dovolené, paroduje české celebrity a politiky s takovou přesností, že kdyby jí na oblečení občas neprosvítala izolepa, vůbec byste nepoznali, kdo je kdo. Nyní vám svá díla představuje v naší rubrice Oko za oko.

Na další parodie se podívejte do galerie: