Přemýšlíte kam v létě na dovolenou?

Přemýšlíte kam v létě na dovolenou? Zdroj: © TV Region Bad Radkersburg / pixelmaker.at

Přemýšlíte kam v létě na dovolenou?
Přemýšlíte kam v létě na dovolenou?
Přemýšlíte kam v létě na dovolenou?
Přemýšlíte kam v létě na dovolenou?
Přemýšlíte kam v létě na dovolenou?
13
Fotogalerie

Přemýšlíte kam v létě na dovolenou? Máme pro vás pár tipů, jak si užít Rakousko

Plánování dovolené bývá dřina. Proto jsme kus práce odvedli za vás a roztřídili to nejlepší z Rakouska podle typu cestovatele. Lákají vás výlety na kole, nebo spíš relaxační dovolená v nedotčené přírodě? Potřebujete vymyslet zábavu pro děti, nebo chcete ochutnat tradiční místní pivovar? To nejlepší z Rakouska jsme vybrali za vás.

Výlety na kole?

Rakousko je stvořené pro aktivní dovolenou a každoročně vítá sportovce všeho druhu. V létě si zde zajezdíte na kole, zdoláte mohutné hory a užijete si i vodní sporty. Sportovním regionem, který stojí za to navštívit, je rozhodně Bad Radkersburg. Najdete ho ve štýrské oblasti Thermen & Vulkanland. Poznávací túry pro kola vedou rozmanitým rakouským cyklistickým regionem přes mírné vinařské kopečky, a to až k sousedům do Slovinska. Nejvíc si zde užijete jako rekreační cyklista nebo e-biker.

Příznivci adrenalinu, kteří si potrpí na horskou cyklistiku, se musí vydat do prázdninového regionu Kufsteinerland. Kolem pohoří Kaisergebirge je k objevení spousta náročnějších stezek, které jsou navíc daleko od frekventovaných silnic a tras. Čekají vás zde dvě etapy trasy Bike Trail Tirol a MTB okruh, který vede celým Tyrolskem. Majestátní horské kulisy nyní můžete samozřejmě bez námahy projet i s pomocí elektrické podpory e-biku.

Milujete hory? V Rakousku jste na správném místě!

Certifikované turistické středisko Altenmarkt-Zauchensee nabízí 195 km turistických tras ve všech polohách. S prudkými svahy vám tady pomůže lanovka Gamskogelbahn v Zauchensee.

Nejzajímavější aktivitou je zde bezpochyby Salzburger Gipfelspiel. Cílem je zdolat všech 7 vrcholků Salcburského sportovního světa. Každý zájemce obdrží u turistického svazu Altenmarkt-Zauchensee Tourismus svou osobní knihu túr, do které pak na každém vrcholu dostane razítko. Kdo pokoří všech 7 hor, nemine ho pocit zadostiučinění a nějaká ta odměna.

Nedotčená příroda a pravá tyrolská pohostinnost

Když se řekne odpočinek v Rakousku, tak si mnozí lidé vybaví region Achensee se stejnojmenným jezerem. Naleznete zde Přírodní park Karwendel vybízející k poklidným procházkám na čerstvém vzduchu a lanovku Karwendel, která vás vyveze z Pertisau až vrchol Zwölferkopf. Výhled na tyrkysové jezero Achensee je z tohoto bodu k nezaplacení.

Přesuňme se za kulturou do Salcburku

Město je známé jako rodiště a místo, kde působil Wolfgang Amadeus Mozart. Světově proslulý skladatel z 18. století dodnes fascinuje všechny milovníky hudby. Založení Salcburského festivalu v roce 1920 pak bylo pro město zásadním krokem k tomu, aby se stalo součástí mezinárodní scény. Nabitý program zahrnuje kolem 4 000 kulturních akcí přímo v srdci města. Během léta to jsou Salcburské slavnosti, které lákají i významné osobnosti z celého světa.

Pivo se v Salcburku vaří už přes 600 let

Chcete si vychutnat pivo? Zavítejte do rozmanitých pivovarů, pivních zahrádek a lokálů v Salcburku. Najdete zde i Stieglbrauerei, největší soukromý pivovar v Rakousku, který byl založen v roce 1492. Doporučujeme navštívit také tradiční augustiniánský pivovar v klášteře Mülln, kde se pivo vyrábí za pomoci původních přístrojů a čepuje se přímo z dřevěného sudu do kameninových korbelů.

Za dobrodružstvím se vydejte do Alp

Začneme v prázdninovém regionu Hohe Salve, kde na vás čeká přes 2 500 km turistických tras a tematických stezek. Určitě se zde chcete dostat na vyhlídkovou horu Hohe Salve s nejvýše položeným poutním kostelem v Rakousku. Užijete si odtud panoramatický výhled na více než 70 horských vrcholů vyšších než 3 000 metrů. Túry doporučujeme kombinovat s jízdami lanovkou, a to konkrétně se Salvenbahn I a II.

Léto v zeleném srdci Rakouska

Další destinací, o které bude řeč, je Štýrsko. Vydat se můžete na objevné túry k jezerům, řekám, jeskyním a dokonce i k vodopádům. V soutěsce Silberkarklamm v prázdninovém regionu Schladming-Dachstein se projdete podél divokého potoka, který lemují malé vodopády. Karta Schladming-Dachstein Sommercard vám navíc umožní bezplatný vstup na více než stovku prázdninových atrakcí. Obdržíte ji v partnerských ubytovacích zařízeních.

V údolí Zillertal nuda nehrozí

Region Zillertal přináší mnohá překvapení a potěší i ty nejmenší. Kromě tradičních aktivit, jako jsou procházky po okolí, které můžete podniknout ve vysokohorském přírodním parku Zillertalské Alpy, se tady spolu s dětmi můžete těšit na obří dobrodružný park Kaltenbach. Toto outdoorové lanové centrum je velmi oblíbené, a to zejména díky skvělému umístění v krásné přírodě.

Všechny cesty vedou do Štýrska

Štýrsko je přezdíváno zeleným srdcem Rakouska. Příroda je zde totiž úchvatná! Projížďka vyhlídkovým vlakem je proto nezapomenutelný zážitek pro celou rodinu. Na palubě výletního vlaku v oblasti Tauplitzalm si můžete užít panoramatickou jízdu po jedné z nejkrásnějších náhorních plošin s jezery v Rakousku. Projíždět se budete až ve výšce 1 650 metrů nad mořem.

Více tipů na dovolenou v Rakousku můžete nalézt na webu Rakousko na míru