Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Twitter/ Jiří Ovčáček

Z Hradu byl jeřábem odstraněn Miloš Zeman kvůli svému rasistickému projevu v Kojetíně

V současnosti napříč celým vyspělým světem probíhá poměrně důkladná revize historických postav, která má za cíl prověřit danou osobu, jestli se během života nechovala rasisticky, a pokud ano, je potřeba nějakým způsobem zasáhnout. Většinou jde o odstranění soch.

Do hledáčku uvědomělých soudců morálky se dostaly rovněž filmy, pořady nebo seriály, které nesplňují aktuální korektní normy, takže jsou stahovány z vysílání.
Důkladné morální revizi se nevyhnula ani Česká republika. Posprejovaná socha Churchilla v Praze nápisem „Byl rasista. Black lives matters“ to teprve začalo.

V současnosti probíhá vyšetřování například Masaryka, který byl podepsán pod diskriminačním zákonem o potulných cikánech. To je z dnešního pohledu samozřejmě naprosto nepřijatelné, takže je velmi pravděpodobné, že jeho podobizna bude stažena z pětitisícové bankovky, kde ji nahradí Karel Gott.

Pomineme-li vyšetřování historických osobností, které stále probíhá, máme zde první oběť současné vlny hyperkorektnosti a morálky, kterou je Miloš Zeman. Prezident totiž před více než dvěma lety při návštěvě Olomouckého kraje prohlásil, že (a nyní citujeme): „Rozhodně nejsem přítelem komunismu, ale za komunismu Romové museli pracovat. A většinou pracovali jako kopáči, a když odmítli pracovat, byli označeni za osobu práce se štítící a šli do vězení.“

Právě tento projev, který prezident tehdy přešel mávnutím ruky a společnost vyjma Romské obce to nijak neřešila, je aktuálně trnem v oku všech uvědomělých občanů.

„Ať si prezident dělá, co chce. Může poslat Rusku zvací dopis, může nechat postřílet novináře, to je jedno. To teď neřešíme. Ale prezident se nemůže takhle hanlivě, stereotypně s rasistickým podtextem vyjadřovat na adresu Romů. S tím jsme museli něco dělat,“ tvrdí Anežka Dlouhá z hnutí „Za rovné Česko“, která spolu s dalšími aktivisty zorganizovala v pondělí odstranění Miloše Zemana z Hradu.

„Miloš Zeman nemá žádnou sochu, takže budeme muset odstranit přímo jeho,“ tvrdila Anežka Dlouhá.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je, že spojení východní diktatury s demokracií Západu by znamenalo konec svobody.

V současné době si nikdo nedovolí rozporovat názor a činy rozhněvaných aktivistů, protože by se mu to vymstilo a byl by označen za rasistu. Z toho důvodu odstranění Miloše Zemana z Hradu nikdo nezastavil.

V dopoledních hodinách byl tak na místo povolán jeřáb, aby Miloše Zemana z Hradu vyzvednul a převezl. Sám totiž odejít nemohl, protože ač mu odešla cukrovka, sám bez pomoci odejít nedokáže.

Spolu s Milošem Zemanem byl z Hradu odstraněn i jeho mluvčí Jiří Ovčáček, který se odmítal prezidenta pustit.

„Je to lumpárna. Zrovna jsem pana prezidenta balzamoval, aby nám ještě chvíli vydržel v celku, když tu vtrhla na Hrad ta pomýlená skvadra morálních arbitrů, přikurtovala pana prezidenta na popruhy a pan prezident se vznesl do vzduchu. Dělal jsem, co bylo v mých silách, ale neudržel jsem ho,“ posmutněl Jiří Ovčáček na tiskové konferenci.

Prezident Miloš Zeman byl z Hradu posléze přesunut do depozitáře, kde aktuálně vyčkává na svůj další osud. Jiří Ovčáček tvrdí, že pan prezident veškerou svou agendu zvládne i z depozitáře, takže funkce prezidenta republiky nebyla nijak narušena.