V USA díky zapalování kostelů a rabování konečně zastavili rasismus. Je to obrovské vítězství!

V USA díky zapalování kostelů a rabování konečně zastavili rasismus. Je to obrovské vítězství! Zdroj: ČTK / AP

V USA díky zapalování kostelů a rabování konečně zastavili rasismus. Je to obrovské vítězství!

Od té doby, co v americkém Minneapolisu tamní policista Derek Chauvin zaklekl (takzvaně na  Andreje) na černocha George Floyda, přičemž ten téměř devítiminutové zakleknutí na krk nepřežil, začal po celém území USA boj proti rasismu.

Ve městech se shlukovali lidé, kteří se rozhodli, že s rasismem konečně jednou pro vždy zatočí.

„Je to hrozný, ten rasismus. Aby se dneska barevnej člověk bál vyjít na ulici, protože kdykoliv může přijet policie a začít ho šikanovat. Musíme to zastavit jednou pro vždy. To, co se stalo Floydovi, se může stát komukoliv z nás. Dokud nezměníme celou společnost, nezmění se nic. Musíme sejmout z nás barevných to stigma, že jsme zloději a násilníci. Takhle by to dál nešlo,“ postěžoval si afroameričan Bill Frost se čtyřmi krabicemi nových Adidasek, které zrovna sebral z nedalekého obchodu během rabování.

Ostatně násilí, rabování, podpalování nemovitostí a lokální kanibalismus jsou hlavní zbraní Američanů v boji proti rasismu.

„Ještě včera byl podle průzkumu rasismus ve Spojených státech na stupni osm z deseti. Dneska dopoledne jsme vyrabovali pár obchodů, zapálili dětské hřiště a zmrzačili jednoho policajta a rasismus ve spojených státech klesl na šest z deseti,“ rozplývala se nadšením paní Ellen Whiteová, která spolu s ostatními spoluobčany taktéž přiložila ruku k dílu ve válce proti rasismu a z elektra si odnesla plazmovou televizi.

„To, co se stalo Floydovi, je hrozný, ale po těch pár dnech bojů proti rasismu cítím, že vítězíme. Včera jsme zapálili s kámošema v rámci boje proti rasismu kostel a dneska ráno kolem mě projela policejní hlídka, a i když viděli, že jsem černoch, vůbec mě nestavili a dali mi pokoj. Já říkám, že se konečně blýská na lepší časy,“ radoval se George Willsson, který má na tváři vytetovanou slzičku, ve volném čase se zabývá dealováním drog a pobytem ve vězení.

Odpůrci rasismu k tomu přistupují velmi zodpovědně a ulice, auta i kostely hoří téměř po celém území spojených států.

Mnozí, převážně zahraniční pozorovatelé k současnému americkému boji proti rasismu přistupovali skepticky. Měli za to, že rabování rasismus nezastaví. Všichni tito přechytralí takzvaní odborníci nyní zalapali po dechu, neboť ve středu v 9:00 našeho času americký prezident Donald Trump na mimořádné tiskové konferenci oznámil, že rasismus je poražen.

„Mí drazí Američané. Povedlo se. Již od víkendu míra rasismu v USA klesala a dnes mi Pentagon potvrdil, že rasismus skončil. Porazili jsme ho. Je to zásluha všech Američanů, kteří poctivě rabovali a zapalovali auta a kostely. Děkujeme vám. Dokázali jste to,“ setřel si Donald Trump z tváře slzu.

Amerika slaví veliké vítězství. Porazila rasismus. Od středy lidé v ulicích bouřlivě oslavují rabováním a zapalováním aut a kostelů…

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale je, že Moskva označila vyhoštění svých diplomatů za provokaci a nepřátelský krok a hrozí odplatou