Crew Dragon dorazil na Mezinárodní vesmírnou stanici. NASA a SpaceX slaví

Crew Dragon dorazil na Mezinárodní vesmírnou stanici. NASA a SpaceX slaví Zdroj: NASA/YouTube

Muskova posádka raketoplánu Crew Dragon se kvůli administrativní chybě nepřipojila k ISS, ale k ISIS

V sobotu z Kennedyho střediska na Floridě odstartovala loď Crew Dragon společnosti Space X Elona Muska. Loď se dvěma astronauty se měla na oběžné dráze spojit s Mezinárodní vesmírnou stanicí (ISS), avšak kvůli administrativní chybě, kdy bylo v plánech na cíl cesty přidáno písmenko „I“, se Crew Dragon v neděli spojil s ISIS.

„Je to do nebe volající fušerství. Roky vývoje, výzkumu a testování přišly vniveč kvůli jedné chybě. Loď Crew Dragon se nespojila s ISS, ale s Islámským státem (ISIS), což nepovažuju za velký průlom v oblasti vesmírných letů,“ rozčiloval se Musk bezprostředně po spojení Crew Dragon s Islámským státem.

„V žádném případě neobviňujeme astronauty, kteří konali v dobré víře a přistáli podle plánu v odlehlé části Sýrie, kde se připojili k Islámskému státu, jak měli v plánovači trasy i v rozkazech. Aktuálně řešíme nejen to, jak dostat své astronauty zpátky, ale rovněž jak dostat vesmírnou loď z rukou Islámského státu,“ prohlašoval Elon Musk.

To může být veliký problém, protože Islámský stát se nově získané „hračky“ rozhodně nemíní vzdát jen tak. Ostatně aktuální velitel Islámského státu Ibrahím Hášimí Kurajši již stihnul natočit a zveřejnit video, kde motivuje bojovníky Islámského státu, zastrašuje bezvěrce a chlubí se, že začíná nová fáze boje za svobodu. Vesmírná fáze.

„Prašiví psi nám poslali vesmírnou loď i s posádkou, která se k nám připojila a navzdory náboženskému i morálnímu nesouladu s námi spolupracuje, protože to má prý rozkazem. Těžko říci, co přesně vedlo amerického psa k tomu, nás takto vyzbrojit, ale já věřím tomu, že Alláh vedl kroky navigátorů, aby lépe vyzbrojil své bojovníky. Islámský stát děkuje Elonu Muskovi za parádní stroj a ty se třes, dekadentní Západe. Naše svatá válka pokračuje a naše cíle se rozšířily. V dohledné době hodláme expandovat naše bojovníky na Měsíc, kde chystáme několik útoků, a možná vyšleme i pár džihádistů na Mars,“ zasnil se Kurajši ve videu, které obletělo svět.

Americká vláda varuje své občany před cestou na Měsíc nebo na Mars, kde historicky poprvé stouplo riziko teroristických útoků, a krizová rada bezpečnosti státu v současnosti zvažuje možnost vyslat na Měsíc vojsko, aby situaci monitorovalo a nastolilo pořádek.

„Jsme v kontaktu s panem Muskem, který nám potvrdil, že vesmírná loď Crew Dragon teoreticky, pokud bude mít dostatek paliva a nějakou nosnou raketu, která ji vynese na orbit, může v řádu několika dnů opravdu doletět až na Měsíc. To nás samozřejmě velmi znepokojuje. Dobrá zpráva je, že na Mars raketa téměř určitě nedoletí, takže vyhrožování útoky na Mars ze strany Islámského státu jsou jen prázdné řeči a Mars i tak zůstává bezpečným místem,“ prohlásil na  tiskové konferenci generál Arthur Rodgers, do jehož jurisdikce spadá vesmírná obrana USA.

Zda a kdy zaútočí džihádisté z Islámského státu na měkké cíle na Měsíci a kolik civilistů tak zahyne, se dozvíme možná už v následujících týdnech, protože Kurajši dal jasně najevo, že žádnou raketu vracet nebude a že je teď jeho a basta.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale jsou například protesty v USA, tisíce zatčených, zákaz vycházení, ohně před Bílým domem a Trump ukrývající se v bunkru