Václav Klaus ml.

Václav Klaus ml. Zdroj: profimedia.cz

Klaus ml. šel s košem a v garáži dostal čtvrt milionu. Lidé teď chodí s košem v naději, že budou mít také štěstí

Zní to jako pohádka „Kterak Vašek v garáži ke čtvrt míči přišel“. Václav Klaus mladší jako jakýkoliv jiný den šel vynést smetí. Procházel potemnělou garáží, když tu z auta vystoupil cizí muž a oslovil ho. Jakýkoliv jiný člověk by pojal podezření, začal volat o pomoc nebo by utekl. Václav má však pro strach uděláno a cizího muže se nezalekl. Jako odvážný rek se zastavil a na cizího muže se dlouze zahleděl.

„Podepíšete mi to tady, abych nemusel na poštu?“ pronesl trochu tajemně onen cizí muž.

Václav z pochvy tasil své zdobené pero, které vykoval jednoruký gnómský kovář v pekelné výhni na úpatí hory Žalu a kterým na přelomu třetího věku proklál král lidí Kikinar temného Inkluzora, a započal tak věk Krátkouchých, jak elfové nazývají lidi.

Kikonova zhouba. Ano, tak se pero jmenuje. Tak vešlo ve známost. Tak o něm zpívají bardi a tak o něm lesní bludičky hovoří ve svých básních, kterými lákají kolemjdoucí do močálů, aby tam našli svou smrt.

Kikonova zhouba zasvištěla vzduchem, kde obkroužila dvě osmičky, Václav vystřelil levou nohu dopředu, provedl ukázkové parýrování a během okamžiku zabodl ostrou špičku Kikonovy zhouby dolů do smlouvy do sekce:  „Podepsán… dne…“ a stvrdil tím svůj osud, který mu slepá vědma v dřevěné chatrči uprostřed lesa Smutku vyčetla v dětství z mrtvého ježka.

Věštba se tak naplnila. Toho dne chrabrý Václav, právoplatný dědic Institutu Václava Klause a jediný spravedlivý, podepsal darovací smlouvu.

Na prastarém ztrouchnivělém stromě v podzemní garáži třikrát zakrákal havran, tajemný cizinec se s démonických smíchem nejprve proměnil na prach, načež nastoupil do auta a odjel a právoplatný dědic Institutu Václava Klause se s darovací smlouvou v kapse odebral k popelnici, aby do ní vysypal smetí. Od toho dne nebyl svět už nikdy stejný. Darovací smlouva na víc jak čtvrt milionu pro Trikoloru byla podepsaná a peníze jsou na cestě.

Jakmile se to v kraji rozkřiklo, každý si chtěl urvat také trochu toho štěstí. Lidé od pondělního rána obcházejí s odpadkovými koši garáže v naději, že i jim se zadaří a z přítmí se vynoří onen tajemný muž, který jim dá podepsat darovací smlouvu.

„Už tři hodiny obrážím všechny podzemní garáže s odpadkovým košem a zatím nic. Potkávám jen spoustu dalších lidí, kteří jako já dráždí štěstí s odpadky v podzemí, ale tajemný cizinec ne a ne se objevit,“ postěžoval si pan Karel, který jako jeden z tisíců pročesává podzemní garáže v zoufalé snaze přijít zadarmo k penězům. 

Český svaz provozovatelů podzemních garáží vydal v pondělí dopoledne prohlášení:

„Nabádáme občany, aby do garáží chodili jen tehdy, pokud tam parkují a hodlají s autem vyjet anebo ze zaparkovaného auta vycházejí. Od rána se potýkáme s přeplněnými garážemi, kde se potulují davy lidí s odpadkovými koši, a naši zákazníci tak nemají kde parkovat, protože v těch garážích není k hnutí,“ apeluje Zdeněk Vlahý, ředitel Českého svazu provozovatelů podzemních garáží.

Zda lidé na jeho apel uslyší, anebo i nadále jeho apelu nedbajíce budou po tisících pročesávat podzemní garáže, ukáže až čas.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale jsou například protesty v USA, tisíce zatčených, zákaz vycházení, ohně před Bílým domem a Trump ukrývající se v bunkru