Video placeholde
Dokumentární film Kubrick by Kubrick, režie Grégory Monro
Luxor, film režisérky Zeiny Durry, bude na přehlídce TADY VARY ve vašem kině uveden v evropské premiéře.
Dokument o Miroslavu Žbirkovi Meky bude na přehlídce TADY VARY ve vašem kině uveden ve světové premiéře, režie Šimon Šafránek.
Eva Green hraje hlavní roli ve snímku režisérky Alice Winocourové Proxima.
4
Fotogalerie

Karlovarský festival nahradí přehlídka ve vašem kině. Nový Žbirka, tři tituly ze Sundance a dalších 12 novinek

Ve chvíli, kdy se letos rozhodlo, že Vary kvůli koronavirové krizi nebudou, mělo už programové oddělení MFF KV mnoho filmů vybraných. Tak vznikl nápad rozšířit tradiční pofestivalovou přehlídku Vary ve vašem kině a demokraticky ji jako ucelený blok nabídnout kinům. Šestnáct filmů v rámci přehlídky TADY VARY ve vašem kině uvidíte na 96 místech v celé České republice v termínu od 3. do 11. července 2020, kdy měl festival ve Varech původně probíhat.  

Prezident MFF KV Jiří Bartoška říká: „Protože v letošním roce s ohledem na situaci nemohou diváci do Karlových Varů, rozhodli jsme se, že přivezeme alespoň část festivalu za nimi. Je to naše poděkování návštěvníkům, hostům a filmovým nadšencům, kteří každoročně vytvářejí ve Varech skvělou festivalovou atmosféru. Těší nás obrovský zájem kinařů, k přehlídce TADY VARY ve vašem kině se připojila téměř stovka kin, což je ohromné. Věřím, že se nám společně podaří nabídnout divákům nejen skvělé filmy, ale i kousek tradiční festivalové nálady.“

K nejočekávanějším titulům patří celovečerní dokument Meky, filmový portrét Miroslava Žbirky, který natočil držitel Českého lva za snímek King Skate Šimon Šafránek. Na přehlídce bude uveden ve světové premiéře.

Poprvé v Evropě se díky přehlídce TADY VARY ve vašem kině objeví tři tituly z letošního festivalu Sundance: britsko-egyptské drama Luxor režisérky Zeiny Durry, mexický thriller Bez zvláštních znamení debutantky Fernandy Valadez a Tajný agent, originální mix špionážní komedie a observačního dokumentu chilské filmařky Maite Alberdi.

Uvidíme i dlouho očekávaný snímek režisérky Alice Winocourové Proxima, netradiční story o objevování vesmíru; hlavní roli astronautky ve vesmírné misi a zároveň matky sedmileté dcery hraje Eva Greenová.

Přehlídka nabídne 16 titulů během 9 dnů. Každý z vybraných filmů bude mít pouze jedno exkluzívní promítání, které proběhne ve všech 96 kinech ve stejný okamžik. Představení budou doplněna úvody přenášenými do sálu; díky komunikačním kanálům uvidíte a uslyšíte i dotyčné tvůrce. Vybraná kina po celé republice navštíví osobně dramaturgové i další členové karlovarského festivalového týmu.

Přehled všech 96 kin a podrobné informace o jednotlivých snímcích nebo doprovodných akcích jsou k dispozici na www.kviff.com. Vstupenky na představení bude možné zakoupit přímo v kinech.

I letos pro vás Reflex, hlavní mediální partner festivalu MFF KV, připravuje filmovou přílohu. Vyjde ve čtvrtek 2. července, den před začátkem celostátní přehlídky TADY VARY ve vašem kině.

Tady VaryTady Vary|kviff.com