Prezident Donald Trump bude favorit prezidentských voleb v roce 2020

Prezident Donald Trump bude favorit prezidentských voleb v roce 2020 Zdroj: ČTK

Donald Trump bojuje proti koronaviru po vlastní ose nehledě na zbytek světa a USA

Americký prezident Donald Trump se v těžké době, kdy se celý svět potýká s koronavirovou  pandemií, stal nekorunovaným maskotem nemoci covid-19. Pomineme-li vyšinuté střelce do tmy, jako je brazilský nebo běloruský prezident, je Donald Trump takovým tím zosobněným diskutérem na novinkách nebo na Facebooku, který používá selský rozum, vystudoval vysokou školu života a ví všechno nejlíp ze všech, protože to buď vydedukoval, nebo si o tom přečetl na internetu.

S Donaldem Trumpem u kormidla si USA samo řeklo o prvenství v počtu nakažených i obětí na covid-19, což ale samozřejmě není vina Donalda Trumpa. Ten dělá, co může a bojuje za obyčejné Američany.

V pravidelných tiskových konferencích Donald Trump představuje své vize o léčbě, povzbuzuje občany a sem tam utrousí nějakou tu radu. Jako třeba užívat dezinfekci vnitřně, což ve finále nemusí být špatný nápad, neboť to koronavirus skutečně zlikviduje. Spolu s nakaženým samozřejmě.

Aby šel Donald Trump příkladem pro obyčejné občany, naordinoval si sám sobě antimalarika jako prevenci proti koronaviru, respektive až ho dostane (a že Donald ho dostane určitě), aby mírnil symptomy.

Lékaři Trumpovu strategii silně nedoporučují, protože případné vedlejší účinky převažují nad těmi preventivními. Nadužívání antimalarik může mimo jiné způsobovat oranžitýdu, tedy zoranžení kůže, což v případě Donalda Trumpa není možné poznat, neboť ten je oranžový dlouhodobě. Navíc se lékaři velmi oprávněně domnívají, že Donald Trump místo antimalarik užívá malarika, protože to by mu prý bylo podobné.

V podstatě cokoliv, co Donald Trump řekne, lékaři nebo odborníci buď silně nedoporučují, anebo se to snaží vyvrátit.

To ho ale neodradí v boji s koronavirem i se sebou samým, protože jenom Donald udělá Ameriku znovu velkou, což přiživuje okázalými prohlášeními, že mít nejvíc nakažených na světě je vlastně vyznamenání, protože to znamená, že to Amerika zase a opět dokázala a testuje nejvíc lidí na světě.  V poměru testů k počtu obyvatel se sice Amerika blíži ke třicátému místu na světě, ale v absolutním počtu vede a to je hlavní.

V rétorice vychloubání a takového toho amerického „my jsme nejlepší“ je jen otázkou času, kdy Donald Trump vyzdvihne počty mrtvých a zdůrazní, že je Amerika nejlepší na světě, co se týče úmrtí na covid-19, což je dobře, protože to znamená, že… těžko říct, jakou v tom najde výhodu.

Současná situace je samozřejmě globálně bezprecedentní a těžko počítat s tím, že všichni vůdcové vědí už od začátku přesně, co mají dělat. Zatímco u nás se otvírají psí salony dřív než kadeřnictví a premiér zachránil tisíce mrtvých, tak Amerika má Donalda Trumpa.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je zvláštní snaha o záchranu letecké společnosti Smartwings.