Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Reuters

Vakcína proti covid-19 ještě není, ale i tak experti z internetu a Facebooku tvrdí, že způsobuje autismus

Ačkoliv podle těch nejoptimističtějších odhadů by mohla být vakcína proti covid-19 hotová k distribuci nejdříve na jaře v příštím roce, začínají přibývat názory,  že tato vakcína bude způsobovat autismus. Ostatně jako všechny vakcíny.

„Tak za prvé, ten virus je uměle vytvořený buď farmaceutickou firmou, nebo rovnou FBI, to ještě monitorujeme, aby buď farmaceutická firma vydělala na vakcíně anebo aby FBI ovládla svět, pokud to vyvíjí právě ona,“ nahlédl pod roušku pravdy předseda českého svazu konspirátorů Aleš Zounar,  který na Facebooku spravuje stránku Jediná necenzurovaná pravda, která má k dnešnímu dni čtyřicet tisíc členů.

„Vakcína proti covidu už samozřejmě je hotová. Jenom nechávají lidstvo vycukat, aby vyšponovali cenu a hlavně aby zlomili lidstvu ducha a přiměli lidi k tomu, aby tu vakcínu chtěli všichni. Na nás si ale nepřijdou. My nejsme ovce. My máme fištróna. My víme, že ta vakcína způsobuje autismus. Všechny vakcíny způsobují autismus. Proto jsem svého syna prozíravě nenechal očkovat,“ pochlubil se dále Aleš Zounar, jehož syn před třemi lety zemřel na záškrt, proti kterému nebyl očkován.

Nejsou to ale jen klasičtí konspirátoři, kdo tvrdí, že vakcína proti covid-19 způsobuje autismus. I některé ekomatky a přidružené lesany tvrdí to samé.

„Víte, co je v tom za svinstvo? I když ta vakcína ještě není vyrobená, my už dneska víme, co v ní bude.  Všechny vakcíny mají totiž dost podobný složení. Na internetu psali, že do vakcín přidávají i azbest. To je strašný. Jak to můžou dělat? Já spolu s holkama od nás z jógy zásadně odmítáme jakýkoliv očkování. Naše děti jsme schopný ochránit bylinkama. Ty chemický s prominutím sračky, kterýma se farmaceutický firmy snaží naše děti otrávit a hlavně je nakazit tím autismem, tak těm naše děti rozhodně nevystavíme,“ tvrdí paní Alena, členka facebookové skupiny „Pleteme, háčkujeme, neočkujeme“, která spolu s ostatními členkami bojuje proti očkování a která vloni pochovala dceru, která zemřela na tetanus.

„Ale neměla autismus,“ trefně připomněla paní Alena, když byla na svou mrtvou dceru tázána.

Ačkoliv mnozí odborníci tvrzení odmítají a zdůrazňují, že tato vakcína autismus nezpůsobuje, a to především z toho důvodu, že žádná vakcína doposud neexistuje, odpůrci očkování vědí své. Až čas tedy ukáže, kdo měl nakonec pravdu.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je, že komunisté jsou odpovědni za zločiny totality.