Plastové sexuální panny jako divačky na fotbalovém zápase FC Seoul

Plastové sexuální panny jako divačky na fotbalovém zápase FC Seoul Zdroj: ČTK/AP/Ryu Young-suk

Plastové sexuální panny jako divačky na fotbalovém zápase FC Seoul
Plastové sexuální panny jako divačky na fotbalovém zápase FC Seoul
Plastové sexuální panny jako divačky na fotbalovém zápase FC Seoul
Fotbalisté FC Seoul
Fotbalisté FC Seoul
7
Fotogalerie

Náhrada za diváky. Jihokorejský fotbalový tým na tribuny posadil umělé sexuální panny

Atmosféra vyhrocených fotbalových klání patří mezi to nejzábavnější, co tento sport přináší. Jenže náladu vytváří zapálení fanoušci, kteří kvůli koronavirové epidemii nesmí podpořit svůj oblíbený tým naživo. Zmírnit efekt prázdných diváckých křesel se 17. května pokusil jihokorejský klub FC Soul použitím sexuálních panen. Příznivcům organizace se to však nelíbilo, a vedení proto přispěchalo s omluvou.

Klub se tímto způsobem o udržení atmosféry pokusil jen jednou, fanoušci mu víc šancí nedali. Panny se na tribunách objevily při utkání týmu z hlavního města Jižní Koreji proti FC Gwangju. Domácí sice vyhráli 1:0, před kritikou je to ale neochránilo.

Malou část prázdných křesel při prvním domácím utkání sezony po restartu ligy 8. května obsadila skupina 20 manekýnů. Výběr místa padl na sekci za bránou, obvykle vyhrazenou pro skalní fanoušky. Řada z příhodně nastavených figurín přitom držela bannery a všechny měly ústa zakrytá rouškami.

Vedení FC Soul si svou chybu ovšem poměrně rychle uvědomilo. O procitnutí se postarali nespokojení fanoušci na sociálních sítích. Manekýni poskytnutí místní společností Dalkom, jejíž ředitel je fanda klubu, se dočkali množství nepříznivých označení. Naaranžované figuríny na diváky působily dojmem, jako by jejich místa zabíraly panny k sexuálnímu použití.

Znepokojené obecenstvo sledující klání zpoza televizních obrazovek si od vedení své oblíbené sportovní organizace vynutilo omluvu. Klub mimo jiné uvedl, že došlo k nedorozumění s dodavatelem, nemělo se prý jednat o figuríny určené pro dospělé. „Je nám velmi líto situace ohledně manekýnů využitých při zápase 17. května. Figuríny sice byly vyrobeny tak, aby věrně připomínaly skutečné lidi, ale nejsou určeny k sexuálnímu použití – což jejich výrobce od začátku potvrzoval,“ stojí ve facebookovém prohlášení.

Pravidla nejvyšší ligy

Pravidla nejvyšší jihokorejské ligy zvané K-League zakazují nevhodnou propagaci sexuálního materiálu. Tahle skutečnost nyní klub ze Soulu ohrožuje v podobě tučné pokuty. Vedení soutěže prý zatím nepřišlo s jednoznačnou rezolucí a údajně se snaží o dedukci jasné interpretace. Některé fanoušky incident rozčílil natolik, že obviňují svůj klub z poškozování prestiže korejského fotbalu, což také patří mezi jednání porušující směrnice ligy.