Video placeholde

Hejtman Bernard: Musíme řešit cikánismus a exekuce, ne dávky, ČSSD je ve vládě bezvýznamná, byla to chyba

Hejtman plzeňského kraje Josef Bernard končí v ČSSD. Poslední kapka byly útoky jeho kolegů v době koronavirové pandemie, ale spory se stranou má dlouhodobější. Vadí mu účast ČSSD ve vládě a taky okopávání kotníků v kraji. Teď jedná se Starosty a říká, že na podzim by znovu chtěl vést kandidátku v krajských volbách.

ČSSD je ve vládě bezvýznamná, tvrdí Josef Bernard. Vstup do ní byla chyba, která se teď jen dál potvrzuje, třeba i na volebních průzkumech. Úspěchy, které ČSSD prezentuje, podle Bernarda nejsou zásadní. Víc by se měly řešit exekuce nebo cikánismus. Hrozí prý, že bude čím dál víc dětí vyrůstat ve špatných podmínkách.

Bernardovi vadí taky podpora velkých agropodniků na úkor malých zemědělců. V kraji ho přitom kritizují za to, že není pravý sociální demokrat a má pravicovější smýšlení. To Bernard odmítá. Naznačuje přitom, že některé jeho kolegy v radě ovládají podnikatelské zájmy. Politici podle něj často nejsou skutečně svobodní.

ČSSD ztrácí podporu i kvůli spolupráci s KSČM, lidé si to totiž vykládají jako koketování s totalitní mocí, míní Bernard. ČSSD už pro něj není tou zdí mezi totalitou a demokracií. I kvůli postoji ke komunistům se dostal do střetu se stranickými kolegy.

Hazardoval Josef Bernard během pandemie koronaviru a porušil nařízení hygieniků? Proč je ČSSD ve vládě bezvýznamná, i když prosazuje některé své body? Čím ji poškozuje spolupráce s KSČM? A bude Josef Bernard na podzim kandidovat v krajských volbách a pokračovat v politice?

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>

Krajské volby 2020 v Plzeňském kraji >>>