I při pandemii se najdou zákazníci, kteří si koupí prostitutku.

I při pandemii se najdou zákazníci, kteří si koupí prostitutku. Zdroj: Profimedia.cz/The Sun

Jak na sex v době koronaviru - 1
Jak na sex v době koronaviru - 2
Jak na sex v době koronaviru - 3
Jak na sex v době koronaviru - 4
4
Fotogalerie

Neziskovka radí šlapkám, jak na sex v době koronaviru: Nabídněte masáž mezi prsy

Současná epidemie zasáhla i takové oblasti života společnosti, na které většinu lidí nenapadne ani pomyslet. Sexuálním pracovnicím a pracovníkům zásadně zkomplikovala jejich byznys – udržet při sexu bezpečnou vzdálenost není dost dobře možné, stejně jako se lze jen stěží vyhnout fyzickému kontaktu. Nezisková organizace Rozkoš bez rizika, která se od roku 1992 snaží zlepšovat život prostitutek, jim proto v letáku radí „jak na to“ v době koronaviru.

Hned ze začátku je třeba říci, že pracovnice Rozkoše bez rizika důrazně nedoporučují svým klientkám, aby v době zvýšeného rizika nákazy sexuální služby vůbec poskytovaly. „Pokud hledáte cestu, jak se stále uživit v řemesle, doporučujeme vám například nabízet distanční sexuální služby prostřednictvím telefonu, skypu apod.,“ radí prostitutkám. Upozorňují, že i když jindy zákazníci o takové služby třeba nestojí, teď by tomu mohlo být jinak, protože i oni mohou mít obavy z fyzického kontaktu.

Pokud se nicméně ženy přesto rozhodnou, že svoji živnost chtějí provozovat pěkně klasicky a postaru, najdou v letáku doporučení rozdělená do dvou kategorií: „Pro ty, co pracují v bytech“ a „Práce na venkovních stanovištích“.

„Některé ženy se rozhodly měřit zákazníkovi teplotu prostřednictvím bezdotykových teploměrů. Pozor na to, i když horečku nemá, ještě to neznamená, že není nemocný,“ dočtou se lehké ženy v letáku. Následně by podle doporučení měly udělat se zákazníkem krátký pohovor a v podstatě zjistit jeho anamnézu: obhlédnout, jak se cítí, zeptat se, jestli nepobýval v cizině, jestli nemá nařízenou karanténu. A trvat na důsledném používání dvojité ochrany – tedy nejen kondomu, ale i roušky. „Roušky mohou ve vašem případě vypadat i docela sexy,“ píše se v doporučeních. Žena i zákazník si mají společně umýt ruce a natřít si je desinfekčním gelem.

Pro práci na ulici musí prostitutky vystačit s omezenými hygienickými prostředky. Leták radí následující: „Vaší jedinou ochranou je rouška, kondom a bakteriální ubrousky, event. malý gel. Otřete si ruce a nabídněte zákazníkovi ruční stimulaci. Lze nabídnout i masáž mezi prsy. Pokud bude zákazník vyžadovat sex in vitro (klasiku), otřete mu desinfekčním ubrouskem ruce, lze předpokládat, že se vás bude dotýkat při manipulaci.“

I když může seznam doporučení, která Rozkoš bez rizika svým klientkám adresuje, vypadat bizarně, jde jen o respektování reality. Zkušenosti ukazují, že i teď se najdou jak zákazníci, kteří sex za peníze vyhledávají, tak ženy, které jim ho poskytnou. V takovém případě je jen dobře, pokud jim někdo připomene a zdůrazní zásady, jimiž se mají řídit. Ne náhodou si ostatně Rozkoš bez rizika dala už při svém vzniku před bezmála třicet lety za cíl „zmenšit rizika postihující zvláště ohrožené skupiny lidí, a to zejména u žen poskytujících placené sexuální služby.“

Kompletní manuál si můžete přečíst v následující galerii: