Zdroj: Unsplash

Zaměří se investoři letos na kryptoměny?

V květnu u Bitcoinu končí další cyklus a nastane tzv. halving (půlení odměn). S tím se sníží množství nově vytěžených Bitcoinů za blok o polovinu. S touto událostí jsou spojena i očekávání na růst ceny. Německá banka Bayerische Landesbank dokonce předpovídá nárůst ceny na více než 1 350 000Kč.

Proč bitcoin za 1 350 000Kč?

Německá banka Bayerische Landesbank zveřejnila studii, která podle dostupných údajů a analýz předpovídá nárůst ceny Bitcoinu na částku více než 1 350 000 Kč už tenhle rok.

Bayerische Landesbank jako první regulovaná bankovní instituce na světě přináší takový kvalifikovaný odhad. Je to poprvé, kdy se banka pustila do předpovídání cen kryptoměn. Studie byla publikována minulý rok v září a detailně ukazuje chování Bitcoinu a jeho podobnost s reálným zlatem.

A co kryptoměny a krize?

Ačkoli to může znít riskantně, tak aktuální období očekávaného postupného oživení ekonomiky po koronavirové krizi představuje dobrou příležitost investovat. A to zejména do alternativnějších komodit, jakými jsou například kryptoměny. Zájem o ně se přes pokles světových trhů zvýšil o 80 %. 

Po vypuknutí epidemie koronaviru klesly spolu se všemi ostatními komoditami i ceny kryptoměn. Jelikož jde o přechodnou situaci, která jednou skončí, mnoho investorů to vyhodnotilo jako investiční příležitost. Za "výprodejové částky" tak mohli získat Bitcoin či další kryptoměny s potenciálně mnohonásobným ziskem.

Števo Porubský.Techbox

Jak teď s kryptoměnami nakládat?

„Samozřejmě prvořadé je zdraví jak naše vlastní, tak i našich blízkých. Zároveň je třeba dbát na hmotné zabezpečení, protože koronavirus zpomalil ekonomiku, a to může přinést problémy v podobě poklesu příjmů. Současnou situaci zároveň hodnotíme jako vhodnou dobu pro investici do kryptoměn. Rozhodně však nedoporučuji krátkodobé investice nebo spekulativní investice typu ´dnes levně koupím, zítra draze prodám´. Pro dosažení výraznějšího zhodnocení doporučuji dlouhodobé držení, ideálně alespoň po dobu jednoho čtyřletého bitcoinového cyklu,“ říká Juraj Forgács, generální ředitel Fumbi.

Situace kolem pandemie je náročná, ale na příkladu jedné platformy určené k jednoduchému investování do kryptoměn je vidět, že jsou mnozí, kteří chápou, že tento stav nebude trvat navěky. Fumbi za poslední období zaznamenal velký nárůst nových investorů a s poklesem trhu i nárůst depozitů od těch, kteří jsou ve Fumbi delší dobu.

Co je Fumbi?

Investování do kryptoměn s Fumbi je bezpečné, jednoduché a teď také dostupné na českém trhu. Již více než rok funguje Fumbi na Slovensku, kde nabízí pomoc všem zájemcům o investování do kryptoměn. Jako první, a to nejen u nás, ale také celosvětově, přináší unikátní řešení, se kterým je investování do virtuálních jmen bezpečné a jednoduché. Systém Fumbi je k dispozici v českém jazyce, přičemž používanou měnou je Euro.

Jedinečnost investičního produktu společnosti Fumbi spočívá ve Fumbi algoritmu, díky kterému nám, začínajícím investorům, odpadají starosti o to, do které měny investovat, kde ji nakoupit a jakou formou ji uložit. Fumbi algoritmu z vaší investice vytváří dynamické portfolio, které tvoří více než 25 TOP kryptoměn. Svou dynamikou a pravidelným přepočtem algoritmus dokáže kopírovat pohyb celého trhu. Proto zhodnocení nezávisí od té či oné kryptoměny, ale od rozvoje celého odvětví.

FUMBI NETWORK

Fumbi algoritmus a jeho odchylka od vývoje na trhu: nižší než 0,14 %! 

Společnost, která se doposud zaměřovala jen na slovenský trh, překročila hranici 10 000 registrovaných investorů a rozšiřuje svoje služby nejen do Česka, ale v blízké budoucnosti také do Polska. V poslední době ve Fumbi, a to navzdory krizi a propadu bitcoinu o cca 40 %, zaznamenali nárůst klientů a jejich zájem o investování, a proto se rozhodli vstup na český trh neodkládat. Dnešní investoři mají velmi dobrý poměr příležitosti a rizika. Ve Fumbi můžete začít s investicí od 50 € (cca 1400 Kč).