Zdroj: mevia.cz

Krátkodobá půjčka je dnes alternativou pro tisíce domácností

Bez složitého papírování, a především pak co nejrychleji, už jen pro klid duše. Je pravdou, že u dnešních krátkodobých půjček jsou tyto dvě podmínky vlastně nepsanou samozřejmostí. Čekání bude nanejvýš o minutách, a kromě ověření účtu v bance nebo potvrzení o příjmu na žadatele čeká jen zadání základních osobních a kontaktních údajů. Sečteno a podtrženo, vyřízeno může být kompletně ještě dnes. Cílem klientů by však nemělo být kývnout na první nabídku, kterou uvidí. Mnohem lepší bude věc trochu rozvážit a dobře si pak vybrat…

Jak poznáme poskytovatele, který je transparentní?  

Napříč celým úvěrovým trhem bychom stále našli desítky různých poskytovatelů. Podle čeho ale jednotlivé společnosti rozlišíme, jak se orientovat, když chceme najít toho, který bude maximálně férový? Krátkodobá půjčka by měla být důvěryhodná už na první pohled, jistotu budete mít, pokud bude její poskytovatel držitelem licence ČNB, která jej opravňuje poskytovat spotřebitelské úvěry. Tehdy víte, že jde o prověřenou společnost. Co dalšího napoví, že je protistrana opravdu fér?

  • České sídlo. Ještě lépe pak na nějaké adrese v Praze (obecně pak alespoň krajském městě).
  • Dopředu nebude chtít ani korunu. Bez ručitele, zástavy, poplatků ještě před výplatou půjčky.
  • Znáte ji velmi dobře. Z tisku, televize, reklamních spotů, tohle jméno máte zkrátka v paměti.

Papírování půjde stranou, žádné osobní jednání

Je sice pravdou, že jednání mezi čtyřma očima je doménou gentlemanů a budí dobrý dojem, v dnešní době je ale řešením, které stojí zbytečně mnoho času. Nebylo by lepší se dohodnout online, poté, co bude ověřena totožnost a všechny další právní náležitosti, aby pak mohla být půjčka bez problémů uzavřena? Smlouva na desítky stran nebude nutností, stejně tak ani telefonáty, osobní návštěvy pobočky a cokoliv, co by zdržovalo. Cílem je provést zájemce o půjčku schvalovacím procesem co možná nejdříve.

Peníze ještě dnes, nejde o žádný problém

Výplata peněz je u dnešních nebankovních půjček také velmi rychlá, vlastně se můžete spolehnout na to, že peníze mohou být k dispozici ještě během dneška. Bleskové vyplacení není na našem úvěrovém trhu žádnou raritou – naopak – pokud celý proces probíhá do značné míry automaticky a řídí jej tedy počítače. Což znamená jediné, bude vždy velmi plynulý.

Půjčit si můžete naprosto na cokoliv

Dostupná je vlastně odkudkoliv, žádost lze vyplnit i během nočních hodin. Půjčka 8 000 Kč má jen minimum nároků a dokáže se přizpůsobit klientům přesně na míru. Bezúčelový charakter takových půjček je výhodou pro všechny, kteří se neradi zpovídají a raději by si v maximální možné míře zachovali své soukromí. Půjčka je naprosto na cokoliv, například složenky, nákup potravin, elektroniky, případně na dovolenou nebo i jakékoliv jiné věci. Záleží jen na aktuální potřebě žadatele, protože nebankovní poskytovatelé zpravidla u krátkodobých půjček nekladou žádná omezení. Kdo by s něčím podobným přišel, určitě by měl o zájem klientů nouzi, že?

Jen takovou částku, kterou skutečně potřebujete

A na závěr dovolte i malé upozornění. Insolvenční řízení se týká tisíců lidí a bylo by jistě lepší věnovat se prevenci než pak složitě řešit následky dluhové pasti. Nepůjčujte si proto více peněz, než reálně zvládnete splatit. Potvrzení o příjmu sice poskytovateli předložíte, je nutné i ze zákona, ale splátkový kalendář je jen a jen na vás. Měli byste si proto pečlivě promyslet, jestli danou půjčku opravdu zvládnete – nebo jestli je zde potenciální riziko problémů a bylo by proto lepší řešit vzniklou situaci nějak jinak.