Video placeholde

Top 14 seriálů pro zbytek koronaviru: Jarmark divnosti, náhrada za Hru o trůny i komentovaný orgasmus

Internetové televize i streamovací služby mají žně a chrlí na nás jednu seriálovou novinku za druhou. V redakci reflex.cz jsme se rozhodli dát dohromady seznam toho, co jsme viděli během prvních měsíců světové pandemie, a sestavit vám přehledné doporučení. Protože se situace kolem nouzového stavu mění jen mírně, bude určitě spousta času na bingewatching (hltání seriálů po celých řadách najednou) a v našem podcastu najdete tipy na to nejlepší, co je aktuálně z novinek k vidění na Netflixu, HBO GO a dalších platformách.

Začínáme animovaným dvojblokem – Rick and Morty(Adult Swim, Netflix) je šílenou jízdou po alternativních vesmírech. Snoubí v sobě genialitu vědců kvantové fyziky i ty nejpřízemnější fóry South Parku a aktuálně pokračuje vysílání jejich čtvrté řady. To série Clone Wars(Disney+, HBO GO) ze světa Hvězdných válek je na svém konci. Jedná se o výjimečný počin překračující hranice animované tvorby a náležitě se nad ním rozplýváme v recenzi.

Pokračujeme rankem sci-fi, kde si začátkem roku odbyla druhou řadu bladerunnerovská pecka Altered Carbon (Netflix). Dále doporučujeme třetí řadu, potažmo celý seriál Westworld (HBO GO), německou variaci na Stranger Things s názvem Dark (Netflix) i vesmírný boj o přežití Another Life (Netflix).

V rámci historických seriálů doporučujeme nenápadný The Last Kingdom (BBC, Netflix), který může zalepit prázdnotu po Hře o trůny a který dějově navazuje na postavy ze seriálu Vikingové. Fanoušci severské mytologie by si jej rozhodně neměli nechat ujít, stejně tak jako příznivci surových rubaček, nahoty či spletitých intrik raně středověké šlechty.

V rámci dokumentů je velikým hitem Tiger King (Netflix), kterému jsme se věnovali v samostatném článku. Pokud jste jej už viděli, pak doporučujeme zhlédnout i kultistický dokument Holy Hell (Netflix) nebo americký „Český sen“ FYRE (Netflix).

Z komediálních jednohubek stojí za zmínku Miracle Workers (HBO GO) s Danielem Radcliffem a Stevem Buscemim i Kidding (HBO GO) Jima Carreyho. Oba projekty se tak trochu v tichosti dočkaly druhé řady, která je dost jiná oproti té první. 

Český seriálový rybníček pro vás pravidelně na reflex.cz rozebíráme v recenzích, proto upozorňujeme na menší projekty: návrat legendárního lobbisty Tondy Blaníka v plné síle v seriálu Republika Blaník, který je jako jediný český hraný seriál k dispozici zcela zdarma na Youtube, a pokračování seriálu Život je hra na internetové televizi Mall.tv. Ten neslevil z kvalit první série a v každém díle baví novými a neuvěřitelnými situacemi ze života hlavního hrdiny, které v reálném čase komentuje dvojice sportovních komentátorů.

Podívejte se na video v úvodu článku, kde všechny seriálové tipy rozebíráme. Pokud s námi souhlasíte, nesouhlasíte či máte pocit, že nám nějaký tip vypadl, dejte nám to vědět do komentářů.