Carrie Symondsová, partnerka Borise Johnsona, ukázala syna, kterého má s premiérem

Carrie Symondsová, partnerka Borise Johnsona, ukázala syna, kterého má s premiérem Zdroj: Reuters, Instagram C. Symondsové

Britský premiér Boris Johnson
Britský premiér Boris Johnson
Britský ministerský předseda Boris Johnson
Rozradostněný premiér Boris Johnson.
Britský premiér Boris Johnson se svou těhotnou přítelkyní Carrie Symondsovou, (9.03.2020).
13
Fotogalerie

Pocta pro lékaře. Britský premiér Johnson pojmenoval své dítě podle doktorů, kteří mu zachránili život

Boj s koronavirovou epidemií vygeneroval množství společností uznávaných hrdinů. České ulice například rozezněl potlesk zdravotníkům a Švédové si zas tetují svého severského Prymulu. Nezapomenutelný vděk projevil i britský premiér. Snoubenka Borise Johnsona Carrie Symondsová v sobotu oznámila, že nově narozeného syna pojmenovali po dvou doktorech, kteří ministerskému předsedovi podle jeho slov zachránili život.

Nejmladší přírůstek do rodiny Johnsonových se narodil o několik týdnů dříve, než se čekalo, konkrétně minulou středu 29. dubna. Tedy jen krátce poté, co Johnson opustil nemocnici, kde ho na životě ohrožovalo infekční onemocnění covid-19. Celé jméno novorozeněte Wilfried Lawrie Nicholas Johnson v sobotu prozradila premiérova partnerka prostřednictvím Instagramu.

K příspěvku připojila i vysvětlení jednotlivých jmen. Wilfried po Johnsonově dědečkovi, Lawrie podle dědečka Symondsové a Nicholas jako důkaz díku doktorům Nicku Priceovi a Nicku Hartovi z londýnské Nemocnice svatého Tomáše. „Mnohokrát děkuji zdravotnickému personálu, který se o nás tak pěkně staral. Nemohla bych být šťastnější,“ uvedla k fotografii se synem na soukromém profilu.

Potlesk v ulicích a švédský Prymula

Ačkoliv se v případě britského premiéra jedná o gesto se zvýšenou pozorností veřejnosti, není Johnson ani zdaleka prvním, kdo vyjádřil podporu lidem bojujícím s celosvětovou pandemií. Jedním z výraznějších příkladů z našich končin může být například hromadný potlesk z oken a balkónů určený doktorům a zdravotním sestrám.

Poněkud kuriózní situace nastala ve Švédsku. Skandinávský stát se v porovnání s ostatními evropskými zeměmi rozhodl pro liberálnější přístup v rámci preventivních opatření proti koronaviru. Svou zásluhu na otevřených školách a restauracích má i donedávna neznámý epidemiolog Anders Tegnell.

„Všichni ho milují. Je velmi populární,“ přiblížil pro agenturu Reuters náhodný kolemjdoucí ve Stockholmu Tove Falck-Olsson. Tengellovu oblíbenost dokládá i fakt, že jeho tvář do své nabídky zahrnul švédský tatér Zashay Rissanen Tastas. Dokonce se už našel i první zákazník, který si vrchního epidemiologa nechal zvěčnit na kůži.