Video placeholde

Miluju tě, Pucinko! Minisérie Jiřího Mádla o lásce dvou zubních kartáčků vyvrcholí na 1.máj. Sledujte již dnes

Režisér, scenárista a herec Jiří Mádl přichází s čtyřdílnou minisérií Miluju tě, Pucinko, kterou uvede v premiéře internetová televize Mall.tv v rámci série #kulturažije. Ústředními hrdiny intimní love story jsou dva zubní kartáčky. Miluju tě, Pucinko je součástí iniciativy Tvůrci v izolaci – Isolation Creations, s níž v dubnu 2020 přišla filmová produkční společnost Dawson Productions, se kterou Jiří Mádl natočil svůj snímek Na střeše. Do 1. května budou diváci moci krátký film zhlédnout na pokračování na Mall.tv a také na instagramových a facebookových profilech Jiřího Mádla a Dawson Productions. Tvůrce bude možné podpořit prostřednictvím dárcovské platformy Donio.cz libovolnou částkou.

„Cílem iniciativy Tvůrci v izolaci – Isolation Creations je šířit radost a příjemnou náladu i v této nelehké době, kdy se řada z nás ocitla v nuceném odloučení od svých blízkých. Pobyt v karanténě inspiroval tvůrce natolik, že vznikly nápady a náměty pro krátké filmy, které by jinak nespatřily světlo světa – jako třeba příběh o lásce dvou zubních kartáčků u Jirky Mádla doma anebo vlastnoručně vyrobená pastička na vejce u Roberta Hloze v kuchyni,“ vysvětluje producentka a zakladatelka Dawson Productions Monika Kristlová a dodává: „Je docela vtipné, že poslední díl Pucinky uvede Mall.tv zrovna na 1. máje.“

„Během  karantény jsme si volali s producentkou Monikou, a došli jsme k tomu, že jako entertainment business bychom se měli pokusit naše pocity nějak předat lidem a potěšit je. Tak jsem ve svým karanténním štěstí, (byl jsem pravděpodobně nejšťastnější člověk v karanténě),  chodil po bytě a zjistil jsem, že kartáčky si říkaj o příběh. A protože jsou symbolem intimity a blízkosti, zvolil jsem love story. Celej proces tvorby Miluju tě, Pucinko byla jedna velká radost a ohromná sranda. Snad se teda převalí i na diváka. Kartáčky v seriálu dělaj spoustu věcí jako lidi. Smějou se, hádaj se, večeří, souloží, pařej, spí a hlavně prožívaj koronavirovou krizi a snaží se si z ní něco odnést,“ říká režisér a autor scénáře Jiří Mádl, který hlavním hrdinům propůjčil také svůj hlas.

Miluju tě, Pucinko se natáčelo v dubnu 2020 u Jiřího Mádla doma. Nejdříve proběhl „casting“, kterého se místo herců účastnily kartáčky různých barev a tvarů. Nakonec do hlavních rolí režisér obsadil kartáčky z rodinné české firmy SPOKAR. Filmový mini štáb dodržoval předepsaná hygienická opatření s ohledem na bezpečí všech zúčastněných. Minisérii o čtyřech dílech v celkové délce 23 minut filmaři natočili za 7 natáčecích dní. Jiří Mádl potvrzuje pravidlo známé z loutkářství, že v autorově imaginaci se hrdinou může stát kdokoli nebo cokoli a velmi silný netradiční příběh je na světě. V našem případě se zrodila hravá love story dvojice kartáčků, která nemůže být spolu, ale ani bez sebe, a učí se žít ve světě zasaženém koronavirem.

Vyjádřit sympatie a podporu tvůrcům pro jejich další činnost mohou diváci libovolnou částkou na dárcovské platformě Donio.cz, kde má Miluju tě, Pucinko založenou svou vlastní sbírku.

Na první díl se podívejte zde: