Kim Jo-čong je nejmladší dcera bývalého vůdce KLDR Kim Čong-ila a sestra jeho nástupce Kim Čong-una

Kim Jo-čong je nejmladší dcera bývalého vůdce KLDR Kim Čong-ila a sestra jeho nástupce Kim Čong-una Zdroj: Twitter @resist43v3r

Kim Jo-čong je nejmladší dcera bývalého vůdce KLDR Kim Čong-ila a sestra jeho nástupce Kim Čong-una
Kim Jo-čong, mladší sestra severokorejského diktátora Kim Čong-una.
Severokorejskému vůdci asistovala jeho mladší sestra a poradkyně Kim Jo.čong.
Kim Jo-čong, nejmladší dcera předcházejícího vůdce KLDR Kim Čong-ila a mladší sestra aktuálního vůdce Kim Čong-una. Na snímku z 2. března 2019 stojí před budovou Ho Či Minova mauzolea ve vietnamské Hanoji.
Dvojice vpředu - jihokorejský prezident Mun Če-in a vůdce KLDR Kim Čong-un. Vzadu kráčí Kim Jo-čong, mladší sestra severokorejského lídra. Snímek je z 27. dubna 2018
7
Fotogalerie

Sestra Kim Čong-una v centru pozornosti: Princezna režimu s krásnou tváří, za kterou se skrývá zlo

Ať už je pravda o zdravotním stavu severokorejského vůdce Kim Čong-una jakákoliv, v centru pozornosti se aktuálně ocitla jeho mladší sestra a pravděpodobná nástupkyně Kim Jo-čong (32). Dlouho se jí dařilo skrývat se v bratrově stínu, užila si ale i svou „chvilku slávy“ na olympiádě v Jižní Koreji. Někteří ji přirovnávají k Ivance Trumpové nebo označují za „princeznu“ režimu. Minulý měsíc navíc ukázala, že má i jinou než vlídnou tvář.

O současné popularitě severokorejské „princezny“ svědčí i údaje z internetové encyklopedie Wikipedia. Mezi nejčtenějšími články v českém jazyce byl včera ten věnovaný Kim Jo-čong na devátém místě. Politička se tak umístila těsně za svým zesnulým otcem Kim Čong-ilem, jehož jméno se umístilo na osmé příčce, a starším bratrem a současným lídrem KLDR Kim Čong-unem, který obsadil druhou pozici.

Ještě zajímavější čísla získáme, když se tamtéž podíváme na statistiku návštěvnosti anglické mutace její stránky. Zatímco ještě předminulou neděli 19. dubna zavítalo na wikistránku Kim Yo-yong (jak zní jméno sestry severokorejského diktátora v anglické transkripci) za celý den slabých 1500 návštěvníků, předevčírem už její stránka zajímala během 24 hodin téměř půl milionu čtenářů.

Hvězda sítí A čím více roste o „ženské Kim“ povědomí, tím větší množství obsahu o ní se na síti objevuje. Její fotografie nebo vtipné koláže a internetové memy s političkou v hlavní roli už pronikají na „talíře“ sociálních sítí i lidem, kteří se zákulisnímu mocenskému dění v komunistické diktatuře normálně nevěnují.

Více se dočtete zde >>>