Heda Čechová na vrcholu popularity koncem 60. let.

Heda Čechová na vrcholu popularity koncem 60. let. Zdroj: Marek Pátek, Pavel Machan, David Kundrát, Martin Hykl, archiv, ČTK/Josef Fencl

Heda Čechová
Heda Čechová
Heda Čechová se synem Vladimírem
Heda Čechová
Heda Čechová
6
Fotogalerie

Legendární hlasatelka Heda Čechová přežila svého syna Vladimíra o sedm let

Zemřela Heda Čechová (†91), která kdysi platila za jednu z nejkrásnějších a nejschopnějších televizních hlasatelek Československé televize. Měla velmi těžký život a přežila i milovaného syna, populárního moderátora Vladimíra Čecha (†61), který zemřel v roce 2013.

Heda Čechová byla vskutku velká bojovnice. Ve 49 letech porazila rakovinu, i když jí lékaři dávali jen tři měsíce života. „Ale já si tehdy téměř vůbec nepřipouštěla, že by to mohlo skončit špatně,“ prozradila kdysi. Její optimismus jí pomohl mockrát, v životě totiž utržila hned několik bolestivých ran.

První přišla v necelých jednadvaceti letech, kdy kvůli komunistickému režimu přišla o tatínka Jaromíra Šimandla (†44). Ten působil jako správní ředitel rozhlasu, ovšem když byl na podnikové schůzi označen za nepřítele a dostal vyhazov, neunesl to a 23. května 1949 se zastřelil.

V té době již moderátorka chodila se svou životní láskou Vladimírem Čechem starším (†74). Za něj se i provdala, ovšem po sedmi letech manželství od ní odešel a ona zůstala sama na výchovu jejich synka Vladimíra. „On se o Vladimíra vůbec nestaral. Čili to, co z něj bylo, byla víceméně moje zásluha,“ vyprávěla smutný příběh Heda ještě v roce 2016, kdy se přijela podívat na filmový festival ve Varech a přijala pozvání na besedu pořadu 13. komnata.

Více si přečtěte na webu Blesk.cz >>>