Mňága a Žďorp

Mňága a Žďorp Zdroj: t-music

Mňága a Žďorp se nezastaví ani v krizi, chystá první letošní dvoják. Dnes zahraje i na Facebooku Reflexu

Legenda z Valašského Meziříčí se ani uprostřed pandemie nevzdává svatého poslání bavit fanoušky. V pátek 10. dubna se kapela Mňága a Žďorp zapojí do online festivalu Spolu jedním hlasem a v sobotu si ve zkušebně střihne rovnou dva koncerty po sobě.

Šestihodinová charitativní hudební přehlídka Spolu jedním hlasem se na Velký pátek uskuteční v pražském Lucerna Music Baru, odkud se bude vysílat až k lidem do obýváků. Kromě vystoupení přímo v klubu se někteří další hudebníci včetně Mňágy a Žďorp připojí na dálku. Výtěžek akce poslouží pro nákup vybavení lékařů a sester v první linii koronavirové války.

V sobotu se potom uskuteční už čtvrtý večer přenosů ze zkušebny a Mňága si střihne rovnou takzvaný „dvoják“. Nejprve se od 18.30 hodin představí v rámci pořadu Koncert pro jiné myšlenky, který uvádí Lucie Výborná na Radiožurnálu a živě bude k vidění také na YouTube. Ve 20 hodin bude Mňága pokračovat vlastní tematickou show s desku Ryzí zlato z roku 1995. Fanoušci se tedy můžou těšit na písně jako Psi pana Pavlova, I cesta může být cíl, Nejlíp jim bylo nebo Berousek. Koncert uvidíte živě i na Facebooku časopisu Reflex.

„Všechny ty streamy uvádíme z naší vytuněné zkušebny ve Valmezu. Máme technický tým z Mall.tv a je to zvukově a obrazově přesně tak, jak chceme – živá kapela v domácím prostředí a každý koncert jiné písničky. Už jsme jich přehráli skoro sedmdesát,“ říká frontman Petr Fiala.

Jak konkrétně budou koncerty ze zkušebny vypadat? „V pořadu Lucie Výborné i v online festivalu zahrajeme známější věci plus jednu novinku, v sobotním ‚mallovském‘ vystoupení přehrajeme celou desku Ryzí zlato,“ avizuje Fiala. V dubnu totiž měly Mňáze vyjít na vinylu tři starší alba Ryzí zlato, Cheš mě? Chci tě! a Furt rovně! „Vydání je zatím posunuté na červen, ale koncertu se nevzdáme,“ dodává.