Divadlo Feste: Národní třída

Divadlo Feste: Národní třída Zdroj: Divadlo Feste

Zajděte do divadla i v době karantény! Nasaďte sváteční tepláky, udělejte si popcorn a pohodlně se usaďte

Taky řešíte každý večer otázku, na co se budete dívat? Kromě rozkoukaného seriálu můžete své zážitky obohatit ještě o jiný druh kultury. Do on-line prostředí se nepřesunula jenom vaše práce, ale také zábava. Na stránkách Mall.tv v sekci Kultura žije se tak můžete podívat v přímém přenosu i ze záznamu na různá divadelní představení. Co by vám rozhodně nemělo uniknout?

Brno na Národní třídě

Možná jste loni v kinech zaznamenali nový film Národní třída s Hynkem Čermákem v hlavní roli. Ano, je to námětově ta samá Národní třída, kterou už před několika lety uvedlo na svých prknech brněnské Divadlo Feste. Spisovatel a dramatik Jaroslav Rudiš první vytvořil divadelní hru, následně knihu a naposledy scénář k filmu. Trochu netradiční cesta, že? Melancholický příběh ze sídliště, kterým nás provází hrdina Vandam, se vryje pod kůži každému. Heslo Mír je jenom přestávka mezi válkama dokresluje jinak stručné vyjadřování hlavního hrdiny a zastřešuje celou atmosféru. Využijte pobyt doma k návštěvě Divadla Feste. Podívejte se na záznam Národní třídy on-line a zadarmo. Můžete zároveň přispět symbolickým příspěvkem a tím podpořit malou divadelní scénu.

 

 

Zabavte i děti

Kromě toho, že doma pracujete, tak máte i novou roli – učitele. Až si budete chtít odpočinout od zlomků a vyjmenovaných slov, tak dětem dovolte trochu zábavy. A tím nemáme na mysli hry na playstationu, ale Spejbla a Hurvínka. Pusťte jim ďábelský muzikál Jak s Máničkou šili všichni čerti. Populární postavy je přivedou do jiného světa a vy budete mít aspoň čas najít po bytě ztracené nervy.