Video placeholde

Nezbavujte se svých nezaměstnanců, radí Tomáš Sedláček. Kdo propustil, bude vítěz, oponuje Pavel Vosoba

Bojíte se, co s vámi bude? Čeká nás pád na dno, chudoba, zhroucení hospodářství? Lze tento strach využít? A jak ovlivňuje panika a strach ekonomiku? Nejen o tom si ve svém třetím bytovém semináři povídali Adéla Knapová a Bohumil Pečinka s ekonomem Tomášem Sedláčkem a poradcem Pavlem Vosobou. Podívejte se na video v úvodu článku!

Je na místě se v době koronavirové obávat osobních krachů či selhání hospodářství a návratu k socialistickému, státem řízenému (nejen) ekonomickému rovnostářství? Nebo lze naopak vnímat současnou situaci, jež je v novodobé historii lidstva celosvětově unikátní a pro všechny naprosto nová, tedy nepředvídatelná a nečekaná, jako příležitost k osobní i celospolečenské změně? Můžeme z této doby odejít silnější? A pokud ano, díky čemu?

Sešli jsme se v bytě v centru Prahy pod Petřínem, kde kdysi fenomén takzvaných bytových seminářů vznikl. V době zcela jiné, přesto však svou tíživostí, nejistotou a obavami ne nepodobné jsme se rozhodli na tuto tradici navázat. A protože se nacházíme ve výjimečném celostátním stavu karantény, byl seminář opět vskutku komorní: ekonom a vysokoškolský pedagog Tomáš Sedláček, kouč a poradce Pavel Vosoba, Adéla Knapová a Bohumil Pečinka. Vy ostatní jste zváni touto cestou. 

Na další bytové semináře se podívejte ZDE >>>


Věř v nejlepší a připrav se na nejhorší aneb 3 scénáře, co bude s našimi penězi. Přečtěte si velký rozhovor s bývalým viceguvernérem ČNB Mojmírem Hamplem v novém tištěném Reflexu >>>

Reflex 14/2020Reflex 14/2020|Archív