Pracujete na počítači? Pak byste měli chránit svůj zrak před modrým světlem, které vyzařuje z každého monitoru a displeje. Stačí nosit brýle s filtrem modrého světla. Vaše oči vám za to poděkují.

Pracujete na počítači? Pak byste měli chránit svůj zrak před modrým světlem, které vyzařuje z každého monitoru a displeje. Stačí nosit brýle s filtrem modrého světla. Vaše oči vám za to poděkují. Zdroj: OptikDoDomu

Pracujete na počítači? Chraňte své oči před modrým světlem

Ať už je práce na počítači vaším denním chlebem, nebo vás k ní přiměl aktuálně nařízený home office, máme pro vás dobrou radu. Dávejte si pozor na modré světlo, které vyzařují všechny moderní displeje a monitory. Právě modré záření má na svědomí unavené oči, bolesti hlavy nebo nekvalitní spánek. Řešení je přitom velmi jednoduché. Stačí, když si při práci na počítači nasadíte brýle s filtrem modrého světla.

Možná si říkáte, že se vás to netýká, protože máte kvalitní obrazovku, na které žádné modré záření nevidíte. Jenže modré světlo je třeba oproti slunečním paprskům záludné. Když se zahledíte přímo do slunce, bude vám to nepříjemné a raději hned přesunete zrak jinam. Naproti tomu modré záření pouhým okem nerozeznáte. Je totiž přirozenou složkou světelného spektra. O jeho přítomnosti se dozvíte až z jeho následků – pálí vás oči, máte rozostřený zrak, bolí vás hlava a večer se vám nedaří usnout.

Jak těmto nepříjemnostem předcházet? Pokud se nechcete vzdát moderní techniky, nejlepší ochranu vám zajistí brýle proti modrému záření. A co když nenosíte dioptrické brýle? Nevadí. Oční optiky nabízejí také nedioptrické provedení těchto speciálních brýlí k počítači.

Brýle, které nejen chrání, ale také sluší

S trochou nadsázky by se dalo říct, že brýle s filtrem modrého světla jsou něco jako sluneční brýle počítačové doby. Během jasného dne se už zcela přirozeně chráníme před sluncem pomocí slunečních brýlí. A podobně samozřejmě bychom měli chránit svoje oči před modrým zářením, když pracujeme na počítači.

Brýle s filtrem modrého světla mají s těmi slunečními ještě jednu podobnost. Ruku na srdce – co vás nejvíc zajímá při výběru slunečních brýlí? Ano. Většina z vás řeší jejich vzhled a to, jak vám sluneční brýle sluší. Pokud patříte mezi šťastlivce, kteří zatím nepotřebují dioptrické brýle, možná se bojíte, že v brýlích s čirými čočkami nebudete vypadat dobře. 

Vaše obavy chápeme, ale jsou naprosto zbytečné. Dioptrické brýle dnes už nejsou nevzhlednou zdravotnickou pomůckou, ale plnohodnotným módním doplňkem. Na výběr totiž máte stovky stylových obrouček, ve kterých designéři vkusně zkombinovali nejrůznější tvary, barvy a materiály. A do stejných obrub se usazují speciální čočky s filtrem proti modrému světlu v dioptrickém i bezdioptrickém provedení.

Modré světlo způsobuje nejen únavu očí, ale také bolesti hlavy a nekvalitní spánek. Brýle proti modrému světlu by se proto měly stát povinnou výbavou každého, kdo pracuje na počítači.Modré světlo způsobuje nejen únavu očí, ale také bolesti hlavy a nekvalitní spánek. Brýle proti modrému světlu by se proto měly stát povinnou výbavou každého, kdo pracuje na počítači. | OptikDoDomu

Vyzkoušejte si brýle online přímo na vašem obličeji

Zbývá poradit, kde si můžete brýle s ochranou proti modrému záření pořídit. Jestli se vám v této době nechce do kamenné oční optiky, můžete si brýle s filtrem modrého světla objednat z pohodlí svého domova. Některé e-shopy už naštěstí nabízejí pokročilé online zkoušečky. Díky nim uvidíte, jak vám brýle sluší, a to dokonce z různých úhlů. Stačí vám k tomu fotoaparát vašeho mobilu nebo kamera na notebooku.

Opravdu vychytané online zkoušení brýlí najdete také v e-shopu české firmy OptikDoDomu. Tato rodinná společnost s desetiletou tradicí nabízí rovněž brýle s filtrem modrého světla. A co víc! Během celého dubna na ně platí akční nabídky Obruba k brýlovým čočkám zdarma.

Díky ní získáte kompletní dioptrické brýle s filtrem modrého světla (základní čočky s úpravami Profi 1,56 modrý filtr DIO) jen za 2 499 Kč. Nedioptrické provedení (základní čočky s úpravami Profi 1,56 modrý filtr) vás bude stát pouhých 1 999 Kč. To vše se slevovým kódem 2OH7YPH, který zadáte v e-shopu OptikDoDomu.

Tato česká společnost vyrábí vlastní brýle značky Icona. Díky tomu má pod přímou kontrolou nejen cenu, ale také kvalitu.  Právě proto dává na všechny brýlové obroučky doživotní záruku. Jakmile skončí mimořádná opatření v ČR, doporučujeme vám vyzkoušet skvělou službu, která dala jméno celé společnosti. OptikDoDomu je totiž první oční optika, která přijede k vám. Kamkoliv po celé České republice, nezávazně a zadarmo. Stačí vyplnit kratičký kontaktní formulář.