Ruský prezident Putin navštívil pacienty nakažené koronavirem.

Ruský prezident Putin navštívil pacienty nakažené koronavirem. Zdroj: Reuters

Vladimír Mertlík: Putin po medvědovi přepral i koronavirus. Mynář už není darebák

Tak se zdá se, že s czexitem ještě počkáme. Nikým nezvolení bruselští byrokraté na zasedání tzv. Evropského parlamentu totiž jasnou většinou schválili nařízení, která mají členským státům EU či jejich firmám údajně pomoci v boji s covid-19 a jeho ekonomickými následky. Pod touto záminkou EU pošle Česku dotaci 32,6 miliardy Kč, jimiž chce naši zem – dosud bojující v přední linii o záchranu své samostatnosti – zavléci do spárů George Sorose a jeho nohsledů. Nic nového!

V roce 1948 se jestřábi kapitalismu také pokusili obelhat náš lid a ukrást mu budoucnost prostřednictvím tzv. Marshallova plánu. Neprošli a neprojdou ani dnes – No Passaran! Prachy bereme, to jo, ale co s nimi, to rozhodne lid prostřednictvím svých zvolených zástupců. Vláda již jasně deklarovala svou ochotu se obětovat v úsilí, komu tyto peníze rozdělit, aby nenaplnily svůj korupční potencionál. A na to se napijeme!

Jermanová vypověděla válku Německu

Hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová, známá podporou živnostníků, zvláště pak kadeřníků, obvinila podle velvyslance v ČR Christophera Isranga falešně Německo, že zadrželo ochranné pomůcky pro Středočeský kraj. Poté, co nebyla schopna tvrzení doložit, naznačila i možnou krádež 400 000 roušek a 8 000 respirátorů ze strany řidiče kamionu. Velvyslanci pak sdělila, že vše řeší policie a právníci a dál že se s ním bavit nebude. Připomíná to komentář Rádia Jerevan: „Ke zprávě, že Německem byl zadržen kamion s ochrannými pomůckami pro nemocnice Středočeského kraje, dodává Radio Jerevan, že nešlo o kamion, ale letadlo; pomůcky nebyly pro Benešov a okolí, ale pro Itálii; nebyly české, ale čínské a neukradl je řidič německého kamionu v Německu, ale česká vláda v Lovosicích.“

Vláda chystá po povoleném otevření květinářství uvolnit podnikání i v důležitých oblastech dalších, jako jsou kosmetické salony a kadeřnictví. A tak to má být! Nebožtíka normálně nepohřbíte, ale fifleny si mohou nechat na hlavě udělat karfiol a nalepit si nový ksicht na obličej. Po příteli paní premiérové Moniky Babišové Ivanu Šablatúrovi to přivítá aktuálně i manžel paní hejtmanky Jermanové Pokorné. Jen by Zpětné zrcátko zajímalo, komu z ministrů či ministryň patří galanterie – výroba a prodej knoflíků a gumiček do trenclí. Hlavně pak to lepení ksichtů na obličej, protože to je za současného vývoje pandemie obzvlášť důležité.

Neporazitelný Putin

Rusko získalo další prvenství, protože na rozdíl od hroutící se Evropy je tam situace s covid-19 v pohodě. Pár set nakažených, tu a tam nějaká mrtvola a 30 uzdravených. Pravda, měřítka má Rusko jiná, kam se to hrabe na rudý teror s cca 2 miliony mrtvol a ukrajinský hladomor s 3 miliony mrtvých a běžným kanibalismem. Kreml dokázal ubránit Rusko před covid-19, který – jak známo – přišel ze Západu, stejně jako před lety mandelinka bramborová!

Hrdina prezident Putin v minulých dnech navštívil ve skafandru, s maskou a helmou nemocnici v Komunarce s pacienty s koronavirem, kterou Západ může Rusku jen závidět. Je to tradice, ve všech oblastech lidského tvoření, jen proto byly v Rusku vynalezeny i největší a nejrychlejší náramkové hodinky na světě. Putinova návštěva v nemocnici je důkazem, že po nalezení starověkých amfor při potápění (jen s kolíčkem na nose), navedení jeřábů paraglidingem na cestu do Afriky, přeprání medvěda a jízdě na tygrovi se teď Putin chystá položit na lopatky koronavirus a dát mu válečky. Má náš prezident Zeman co dohánět!

Mynář přestal být darebák

V napjaté situaci pandemie zvýšila obavy myslící části veřejnosti výhružka kancléře Mynáře, že prezident Miloš Zeman chystá další projev k národu. Toho jsme se báli nejvíc!

Kancléř Mynář, to je ten, jenž létá na tajné cesty do Číny a zpátky vozí tajné zprávy v tašce, v níž má tajnou bezpečnostní prověrku, zaujal konečně ke své cestě otevřený postoj. K otázkám týkajícím se nákladů a smyslu cesty odpověděl zcela otevřeně na základě zákona o svobodném přístupu k informacím ředitel odboru legislativy a práva Václav Pelikán z Pražského hradu:

Otázka: „Kdo letenky platil?“
Pelikán: „Kancelář prezidenta republiky letenky a ubytování neplatila, žádné další výlohy nevznikly.“
Otázka: „A kdo platil ubytování?“
Pelikán: „Ubytování uhradil vedoucí Kanceláře prezidenta republiky (Mynář) Velvyslanectví České republiky v ČLR 30,- $ ze svého.“
Otázka: „Co přesně kancléř v Číně dělal?!
Pelikán: „Pracoval.“
„No, není to nádhera?“ dodává Zpětné zrcátko, takhle si s novinářskou štěnicí vytřít podzadí? Sám kancléř ocenil výsledek cesty slovy: „Byli jsme s Nejedlým a Tvrdíkem za blázny, hazardéry a darebáky… Ale zůstali jsme ve hře!“

Kéž by se to povedlo v případě všech tří i na domácí scéně. Zpětné zrcátko je ochotno do toho klidně 30,- $ vrazit ze svého.

Už se poprali?

Hrdinové první linie Hamáček a Vojtěch se málem poprali o to, kdo měl kolik roušek kam dodat, kdo je tam dodal a čí byly.

„Pane ministře, nebudu se s Vámi hádat na Twitteru, řekneme si to v pondělí na vládě,“ sekl mladýho Hambo. Mladej si to nenechal líbit a odkázal Hamáčka – no, tam v duchu taky – ale jinak na jakési jednání vlády.

Kdo viděl „V pravé poledne“, ví, o čem mluvím, když řeknu, že Hamáčkovy ocelově modré oči zešedly: „Ok, tak fajn! Ono to možná ukáže tu absurditu „dvojí“ distribuce. Kdybych nemusel pustit na palubu čtvrtečního China Eastern 2 miliony „vašich“ respirátorů, mohl jsem přivézt 2 miliony „svých“. Ty tak už mohly být na krajích a nemusel jste mi 200 tisíc „půjčovat“, utrousil Hambo ještě před pár dny s kalhotami zavěšenými proklatě nízko u pasu.

Zatímco na domácím pískovišti si kluci šlapou po bábovičkách a trumfují se, čí „táta je větší“, Babiš po mikinovém puči nechal iniciativu na domácí frontě druholigovým borcům. Po zajišťovacím prezidentském projevu k lidu a Bohu, hodném trůnní řeči císaře pána, zamířil vzápětí na tweetu výš – v souladu s myšlenkou, že stropem je jen nebe – dokonce mnohem výš! Po zvolení Trumpa se Zeman zmohl jen na trapný pokus vplížit se do pozadí pána světa zmínkou, že je zván například Velebou českým Trumpem, že zná Donaldovu odpůrkyni Zelníčkovou a že paní Zemanová je taky Ivanka. Přesto se nedostal ani za kruhový svěrač.

Babiš radí Trumpovi

To Andrej Babiš volí jinou taktiku, sebevědomou a rovnocennou – ty podnikatel – já podnikatel, ty vůdce – já vůdce a nabízí Trumpovi řešení průšvihu – českou cestu v boji proti koronaviru. Tím zřejmě nemyslí osobní rozvoz roušek – ušitých na jevišti kinoherečkami a doma hospodyňkami – na koloběžce magistrátu. Na „Andrey for President“ to zatím není! Spíš na „Žábo, neuč orla létat!“, ale zpozornět by měli kandidáti na prezidenta zdejší gubernie. Andrej Babiš totiž, stejně jako Spojenci v Normandii v červnu 1944 otevřel druhou frontu, konec srandy. Zatím bojuje o udržení získaného předmostí, ale bude pro ně hůř, pokud se to Babišově 101. výsadkové divizi podaří a za cílem si půjde. Je chybou, že jeho protivníci neberou Babišovo vylodění na pláži Hradčany vážně.

A to je vše, co jsem dnes zahlédl ve Zpětném zrcátku, váš Vladimír Mertlík