Petra Röslerová: Když jsi malíř v izolaci versus Když jsi matka v izolaci

Petra Röslerová: Když jsi malíř v izolaci versus Když jsi matka v izolaci Zdroj: Petra Röslerová

Co teprve kdyby po Rittigovi chtěl dnes stát naprogramovat e-shop...
Opravdová kněžka, ezo celebrita a žena Karla Janečka Lilia vs. Petra Röslerová
Když přijde návštěva
Petra Röslerová: Když víš, že nejhorší na apokalypse je nemít styl.
Stop klimaktériu
14
Fotogalerie

Dopady karantény: Když jsi malíř v izolaci versus Když jsi matka v izolaci

Těžko říct, která fotka má v sobě víc dekadence. A taky zoufalství z nekonečného domácího vězení: Jestli slavný malíř Henri Matisse, kterého nemoc držela doma, až začal kreslit dlouhým štětcem po stěnách a všem, co bylo v dosahu. Anebo obyčejné mámy, které teď vedle práce a domácích starostí vyfásly své potomky od rána do večera, 7 dní v týdnu, 4 týdny v měsíci...

Milé mámy a samozřejmě tátové a všichni ostatní, kdo jste v téhle nelehké době starost o nejmladší generaci slízli: Ač touhle neskutečnou prací slávy nedobydete (tedy doufejme, protože objevit se palcovými titulky v novinách jako vraždící psychopat/ka není zas tak složité), dovolte nám všem v Reflexu smeknout před vámi své roušky až na zem. Patříte mezi hrdiny současné krize, díky moc! 

Petra Röslerová, toho času na mateřské dovolené, paroduje české celebrity a politiky s takovou přesností, že kdyby jí na oblečení občas neprosvítala izolepa, vůbec byste nepoznali, kdo je kdo. Nyní vám svá díla bude prezentovat v naší rubrice Oko za oko.

Na parodie dalších osobností se podívejte do galerie: