Daniel Pitek, sedlák pod Milešovkou

Daniel Pitek, sedlák pod Milešovkou Zdroj: Facebook

Daniel Pitek: Neberme epidemii na lehkou váhu. Děkujme statečným zdravotníkům!

Před pár dny jsem si přečetl výzvu lékařky Pavly Kovaříkové z nemocnice Na Bulovce a musel jsem se hodně nadechnout. Nejedná se o pláč poraženého, ale prosbu bojovníka z fronty, který stojí proti velké přesile, docházejí mu síly a prosí o pomoc nás ostatní, kteří jsme v zázemí. Mluví za všechny zdravotníky, kteří jsou v této složité a vysilující situaci.

Pavla Kovaříková přesně pojmenovává momenty, které zdravotníkům způsobují zbytečné problémy a ztěžují jejich snažení o zastavení šíření epidemie SARS-CoV-2. Také nám navrhuje, s čím můžeme pomoci. Prosím všechny, přečtěte si její poselství a vyslyšte ji.

Přemýšlím, jak mohu pomoci. Sám se chovám se zodpovědně a neberu riziko nákazy na lehkou váhu. Minimálně se mohu snažit ovlivnit další lidi, aby se chovali zodpovědně také a svým chováním vytvářeli bariéru k šíření epidemie. Zdravotníci i ostatní, kdo nás brání před epidemií, potřebují naši podporu ve všech směrech. Pomozme jim! Příkladem nám můžou být vietnamští obchodníci, kteří označili své obchody symbolem srdce a poskytují zdravotníkům občerstvení zdarma.

Epidemie a nemoc jsou slova, která vyvolávají strach a všichni si pod nimi představíme bolest, utrpení i smrt. A takovým pocitům nesmíme podlehnout.

V současných dnech neposiluje jen epidemie. Ve svých projevech sílí i přicházející jaro, které naopak provází zrození a obnovení života v jeho pestrosti. Vím, o čem mluvím, protože na statku máme nového života už velkou spoustu a pohled na veselá mláďata určitě potěší každého člověka.

Pohled na školku čerstvě narozených jehňat posílám všem zdravotníkům jako pozdrav jara a naděje. Až přejde krize, měli bychom jim všichni jít osobně poděkovat. My sedláci půjdeme.

Sedlák Daniel Pitek hostem v Prostoru X. Podívejte se na video:

Video placeholde
Prostor X: Rozhovor s Danielem Pitkem • Prostor X


Jaká válka nás čeká v budoucnu? Na co bychom se měli připravit? Jak dlouho potrvá současné pandemie? Přečtěte si rozhovor se Soňou Pekovou v novém tištěném Reflexu >>>

Reflex 13/2020Reflex 13/2020|Archív