Cirkus Humberto v karanténě

Cirkus Humberto v karanténě Zdroj: Zdeněk Dvořák

Cirkus Humberto v karanténě
Cirkus Humberto v karanténě
Cirkus Humberto v karanténě
Cirkus Humberto v karanténě
Cirkus Humberto v karanténě
22
Fotogalerie

Cirkus v karanténě. Jak se žije za závorou zvířatům a lidem, kteří jsou zvyklí pořád cestovat?

Artisty i zvířata cirkusu Humberto zastihly poslední události kolem koronavirové karantény v Brně. Přišli o diváky. Přesto se nevzdávají. Nahlédněte do zákulisí cirkusu s fotografem Zdeňkem Dvořákem, držitelem ceny Czech Press Photo. Podívejte se na jeho snímky v naší fotogalerii.

„Všichni procházíme těžkým obdobím, na které se nemohl nikdo dopředu připravit. A teď nemyslíme finančně. Nemůžeme cestovat, stýkat se s přáteli, bavit se, řada z nás nemůže pracovat. Musíme si zakrývat obličeje, a chránit tak zdraví nejen své, ale také zdraví svých blízkých. Očekávali jsme, že někdy v této době bude vrcholit boj o budoucnost cirkusů na půdě parlamentu. Měli jsme v plánu předat petici s vašimi podpisy. Leč osud tomu chtěl jinak. Budeme ještě potřebovat spoustu sil. A bez vaší pomoci to nezvládneme. To víme. Chceme vám proto touto cestou poděkovat za všechny milé vzkazy, zprávy, komentáře, lajky, za každé sdílení našich příspěvků. Dáváte nám totiž naději, že nás ani v této chvíli neopouštíte,“ píše na svém Facebooku cirkus Humberto.

Kvůli karanténě vyhlášené v souvislosti s pandemií koronaviru nemohou nejen předvádět svá vystoupení pro veřejnost, ale ani cestovat. Svůj každodenní život v zázemí se rozhodli zdokumentovat unikátní fotogalerií.

„Fotograf Zdeněk Dvořák s námi spolupracuje přes deset let. Za tu dobu získal několik prestižních ocenění – mimo jiné za fotografie pořízené v Cirkuse Humberto. Prožil s námi mnoho hezkých, ale i pár smutných chvil. Pandemie COVID-19 je jednou z nich. Měl možnost nás poznat jako žádný jiný fotograf. Některé z nás viděl vyrůstat a dospívat. Řadu zvířat zná od narození. O to cennější pro nás takové přátelství prověřené časem je. Přestože jsme areál cirkusu dočasně proměnili takřka v nedobytnou pevnost, abychom ochránili zdraví nejen své, ale i zdraví svých blízkých (včetně zvířat), Zdeněk Dvořák má naši plnou důvěru a dostal výjimku. V rámci své práce vytvořil sérii unikátních snímků, které teď sdílíme s vámi,“ píše k fotkám cirkus Humberto.