Tým lékařek a porodních asistentek z porodnice U Apolináře

Tým lékařek a porodních asistentek z porodnice U Apolináře Zdroj: Porodnice U Apolináře

Porodnice U Apolináře žádá veřejnost o pomoc: Nemáme roušky pro novopečené maminky!

Porodnice U Apolináře jede v současných chvílích na plné obrátky, stejně jako všechna ostatní zdravotnická zařízení. Velká snaha zvládnout situaci se nedá upřít zdravotnickému personálu ani managementu nemocnice. Teď však potřebují pomoc veřejnosti. Nemají dostatek roušek.

Zákaz návštěv, stejně jako přítomnost otce (doprovodné osoby) u samotného porodu situaci porodnicím v celé republice nijak neulehčují. Budoucí matky jsou více nervózní, což s sebou může nést případné komplikace, a personál přetížený, protože to, s čím běžně pomáhají ti, kteří rodičky doprovázejí, musí zvládnout sám. Zároveň se ze strany pacientek potýkají sestry a lékaři s větším strachem a nejistotou než kdy dřív.

Porodnice reaguje na situaci týkající se pandemie rychle a pro budoucí rodiče zřídila bezplatnou online poradnu, kde se lze dozvědět vše o koronaviru v souvislosti s těhotenstvím. V případě, že odpovědi na své otázky nenajdou lidé na webu, lze se jeho prostřednictvím doptat.

Ani porodnicím se však nevyhýbá nedostatek zdravotnického materiálu. Na oficiálním facebookovém profilu nejstarší pražské porodnice se dnes objevila výzva s názvem Ušijte roušku pro porodnici „U Apolináře“.

Roušky je možné zaslat poštou na adresu: Gynekologicko-porodnická klinika 1. LF UK a VFN v Praze, Apolinářská 18, 128 08 Praha 2. Výzva tak není omezena pouze pro Prahu.

Budeme velice vděční za každou ušitou roušku, kterou od Vás dostaneme, vzkazují z Apolináře.

Koronavirus: Otázky a odpovědi odborníků pro těhotné >>>