Prezident Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman Zdroj: ČTK

Čtenáři Reflexu tipují, co zazní v dnešním prezidentově projevu. A není to nic pěkného

 Prezident Miloš Zeman se po dlouhé absenci v médiích dnes večer opět zjeví na televizních obrazovkách. Na Primě má promluvit v 19:25. Mluvčí Primy Adam Halmoši upozornil, že projev je předtočený. Natáčel se na zámku v Lánech a má mít asi osm minut. Čtenáři Reflex.cz tipovali, co vše by mohlo v prezidentově projevu zaznít. Jejich odpovědi jsou důkazem, že příliš mnoho naděje v pozitivní přínos Zemanova projevu nevkládají. Možnost, že by prezident důstojně vystoupil, podpořil slovem, pozdvihl důvěru v naši vládu a vyzval občany k dodržování jejích nařízení, k soudržnosti a k vzájemné podpoře, nikdo nezmínil.

Zatímco jedni spoléhají na prezidentovu lásku ke vtípkům a bonmotům, druzí zpochybňují, zdali opravdu dnes něco jako „prezident Miloš Zeman“ stále existuje a zdali ve slibovaném projevu nevystoupí prezidentův dvojník či počítačově generovaný obraz. V potaz ještě možná připadá nějaká forma loutkového divadla.

„Vážení spoluobčané, v této výjimečné chvíli nebudu ve svém projevu nadávat novinářům, nebudu se podílet na ruské propagandě, čínské propagandě, nebudu podrážet nohy ministrům z řad ČSSD, nebudu hovořit vulgárně. Toho všeho se ve svém projevu vyvaruji.... Ehm... Děkuji za pozornost, hodně zdraví, jezte škvarky, jsou plné vitamínů.“

Toto je jeden z návrhů, jak by mohl projev pana prezidenta vypadat. Je to smutné, ale je to jeden z těch lepších návrhů. Možná úplně nejlepší. Další návrhy totiž předpokládají, že Zeman sklouzne ke svému tradičnímu receptu vtípků, bonmotů, nenápadných posměšků, a dokonce se najdou tací, kteří tvrdí, že nebude chybět nějaké to sprosté slůvko doplněné i anglickým překladem.

Podle vašich příspěvků, by v projevu prezidenta mohly zaznít například tyto věty:

„Strach je největší nepřítel, já bojuji proti káranoviru celý život.“

„Babiš to dělá dobře. On má tu strategii, že koronavirus musí chytit každý, aby se v populaci vytvořila kolektivní imunita. Akorát to nikomu neřekl. Takže to vypadá, že neví, co dělá, ale je to promyšlená taktika.“

„Čína nám pomůže, již posílají 2 000 dobrovolníků na pomoc.“

„Kalouskův karo… koru... krakonošvirus se u mne naprosto nechytá…škyt!“

„Myjte si nohy, čumte na Primu a nechte už kurva Nejedlého s Vráťou na pokoji!!!“

„Strach je největší nepřítel a poděkování demokratické Číně, která virus dala a teď nám ho prý vezme.“

„Kunda.“

„Odešla mi prostata a cukrovku mám jako panic.“

Hezké na celé situaci je to, že v podstatě nemůžeme být zklamáni. Když jsme si teď shrnuli, jak by projev prezidenta mohl v horším případě vypadat, nemůže nás čekat už nic jiného, nežli posun nahoru. Nezbývá nám tedy nic jiného než netrpělivě očekávat, přešlapovat z místa na místo až do chvíle, kdy konečně v 19:25 naladíme kanál Prima a zatajujíce dech, sedíce na samotném okraji našich gaučů s vypětím očekávat chlácholivá slova našeho vrchního představitele.